Ce nu ar trebui niciodata sa-i spui unei femei insarcinate

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 18:18
7021 citiri
Ce nu ar trebui niciodata sa-i spui unei femei insarcinate

Femeile insarcinate trec prin niste schimbari hormonale majore, care isi pun amprenta asupra psihicului lor, asa ca devin extrem de sensibile si trebuie sa ai foarte mare grija atunci cand vorbesti cu ele, pentru a nu le deranja sau chiar face sa sufere.

Iata ce nu ar trebui sa-i spui niciodata unei femei care este pe cale sa aduca pe lume un copil, conform Glo.msn:

"Pare ca te-ai ingrasat 20-25 de kilograme pana acum, nu-i asa?"

Femeilor nu le place niciodata sa discute despre greutatea lor. Punct. De ce ar vrea o femeie insarcinata sa faca acest lucru si care ar fi rostul in afara de a o face sa se simta prost? Niciunul. Asa ca nu are sens sa deschizi acest subiect daca nu vrei sa te trezesti cu o poseta dupa ceafa.

"Pot sa-ti ating burta? Este uriasa"

Tu ai vrea ca cineva sa-ti mangaie burta atunci cand esti balonat? Probabil ca nu. Multe persoane cred ca acest lucru este normal, dar femeilor insarcinate nu le place, asa cum ai crede, cu atat mai putin daca subliniezi faptul ca este uriasa.

"Prietenei mele i s-a intamplat un lucru cat se poate de rau in timpul sarcinii"

O femeie insarcinata este oricum destul de ingrijorata pentru a-i da si tu motive in plus sa se sperie, asa ca nu te va privi cu ochi prea buni.

"Sabina? Aveam o colega de liceu total destrabalata cu numele asta"

Gasirea unui nume pentru un copil este o chestiune foarte importanta si care pune o presiune mare asupra viitoarei mamici, asa daca in sfarsit gaseste ceva care sa-i placa, nu veni tu sa-i dai planurile peste cap. Mai bine nu te exprima, chiar daca tie nu iti place numele ales.

"Uau... Ai gemeni? Ai facut fertilizare in vitro?"

Asta nu este treaba nimanui si niciunei femei nu ii place sa se stie ca a avut probleme in a ramane insarcinata. Fiind o chestiune privata, este posibil sa se supere daca este intrebata.

"Burta ta este asa mica. Sigur bebelusul este in regula?"

Daca ai aflat ca a spune ca burta unei femei este mare este un lucru rau, probabil te gandesti ca o vei complimenta spunandu-i ca este mica. Ei bine, afla ca nici asa nu este bine, caci din nou ii dai motive de ingrijorare viitoarei mamici.

"Sigur vei avea o fata, dupa cum ti s-a marit posteriorul"

Toate femeile au auzit probabil despre mitul conform caruia daca va avea un baiat i se vor mari mai mult burta si sanii, pe cand daca va avea fata, i se va mari posteriorul. Practic, daca ii spui ca va avea fata dupa cum o vezi ca s-a schimbat, ii relatezi ca fundul ei este foarte mare. Crezi ca vreo femeie va aprecia acest lucru?

"Nu ar trebui sa ridici acele bagaje in starea in care esti"

O femeie insarcinata nu este si bolnava, iar ca atare nu suporta sa fie tratata astfel. Las-o pe ea sa aleaga cat de mult vrea sa isi schimbe viata.

"Durerile mele de stomac erau mai mari decat ale tale"

Cateodata o femeie spune cat de rau se simte doar pentru a simti ca cineva ii este alaturi, nu pentru a intra intr-un concurs cu alte persoane.

"Pari sa ai probleme cu hormonii acum"

Hormonii oricum isi fac de cap in organismul unei femei insarcinate. Daca si tu tii sa subliniezi acest aspect, cu siguranta ai toate sansele sa vezi urmarile. Probabil isi va dori sa-ti arate cum se manifesta cu adevarat un dezechilibru hormonal, daca tu tot insisti sa il scoti in evidenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femei insarcinate atitudine potrivita, #femeie insarcinata comportament adecvat, #gravide discutii, #comportament gravide , #femei