Cele mai bune tari in care sa fii mama

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 12:48
3765 citiri
Cele mai bune tari in care sa fii mama

Norvegia este tara cea mai potrivita pentru cresterea copiilor. Australia si Islanda urmeaza in clasamentul, pe anul 2011, al tarilor unde este cel mai bine sa fii mama.

Tarile in care este cel mai greu sa cresti un copil sunt Niger si Afganistan. Romania se afla in primul sfert al acestui clasament, pe locul 36, in categoria tarilor "mai dezvoltate", potrivit unui raport publicat de organizatia "Save the Children", preluat de The Huffington Post.

Tara noastra se afla dupa tari precum Belarus si Malta si la un loc sub Bulgaria, dar peste Rusia, Ucraina sau Coreea de Sud.

In stabilirea acestui clasament au fost luati in calcul sapte indicatori, referitori la femei: riscul de deces al mamelor la nastere, numarul de femei care folosesc metode contraceptive moderne, speranta de viata, numarul anilor de scolarizare, ajutorul de maternitate, raportul dintre salariile femeilor si cele ale barbatilor, dar si numarul de femei aflate in aparatul de conducere al tarilor.

Studiul mai este influentat si de trei indicatori referitori la copii: scolarizarea din ciclul primar, cea din ciclul gimnazial si mortalitatea infantila din fiecare tara.

Studiul cuprinde 164 de tari, impartite pe trei categorii: tari mai dezvoltate, tari mai putin dezvoltate si tari foarte putin dezvoltate. Surprinde situarea SUA de-abia pe locul 31, dar si a Austriei pe 26 si a Canadei doar pe locul 20.

Cipru este tara europeana cel mai slab clasata, singura din Europa care nu se afla in categoria tarilor "mai dezvoltate". Cea mai buna tara din Africa, in acest studiu, este Africa de Sud, in timp ce Argentina este cel mai bine clasata din America de Sud.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#tari bune mame, #tari bune crestere copii , #femei