Cresterea peste masura a feselor poate fi stavilita. Vezi cum

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 09:32
4641 citiri
Cresterea peste masura a feselor poate fi stavilita. Vezi cum

Nu toteauna obezitatea este cauza dezvoltarii disproportionate a corpului omenesc. Experti din Israel, care au dat atentie acestei probleme, constata ca, spre deosebire de zona abdomenului, adesea fesele nu cresc in dimensiuni numai din cauza excesului de grasime.

Muschii feselor se apara singuri de grasime

Fesele reprezinta o zona a corpului bine marcata prin tesutul muscular, care asigura echilibrul dinamic al corpului.

In mod normal, muschii feselor isi mentin perfect aspectul si functiile atunci cand, prin articulatii, posesorul lor ii antreneaza in mod egal cu alte organe responsabile de miscarea corpului.

Chiar si in cazul persoanalor predispuse la obezitate, excesul de grasime se depune mai curand in alte zone decat in cea a feselor, ai caror muschi "se apara" singuri si nu permit patrunderea substantei grase in structura lor, conform infoniac.ru.

Altfel stau insa lucururile in cazul celor sedentari. Sedentarismul supune muschii feselor la un stres mecanic, aproape imposibil de stapanit.

Din cauza presiunii exercitate in permanenta de greutatea corpului asupra muschilor din aceasta zona, scade capacitatea lor de a se apara, iar substanta grasa ajunge sa-i invadeze.

Sedentarismul, dusmanul tuturor siluetelor

Ca urmare, aceasta se raspandeste in proportie tot mai mare in tesutul muscular si determina dezvoltarea feselor, uneori exagerat.

Cercetatorii israelieni au studiat evolutia in timp a corpului la persoanele paralizate, supuse in permanenta situatiei statice.

Imagistica obtinuta prin rezonanta magnetica a dovedit cert ca, in acea parte a corpului care nu a fost supusa la o solicitare constanta, substanta grasa invadeaza nestavilita tesutul muscular.

Concluzia certa este ca sedentarismul - si in mod special sezutul pe scaun - este una din principalele cauze care determina dezvoltarea disproportionata si inestetica a feselor.

Cateva mici invataturi

Prima invatatura este evidenta, recomandandu-se mai multa miscare, sport si evitarea sedentarismului. Fesele cresc atunci cand stau doar in scaun.

A doua invatatura priveste un aspect mai delicat. Exista activitati care impun o permanenta pozitie sezanda la serviciu. Ele se refera la functionarele din birouri si de la ghisee, la persoanele care isi petrec ziua in fata computerului, la cercetatori, contabili si multi altii.

Uneori, acestia isi pot permite sa alterneze munca sedentara cu pauze active. Trebuie profitat de o asemenea oportuniatate.

In plus, dupa terminarea celor opt ore de munca sedentara, e timp destul pentru miscare. Daca, dupa ce ai stat opt ore la ghiseu, mai stai inca atat pe un scaun, in fata televizorului, sa nu te miri cand vei observa ca nu te mai incap pantalonii.

A treia concluzie: scaunul ergonometric nu e de neglijat. Daca este bine conceput, greutatea corpului nu cade "la punct fix" pe sezut si se distribuie pe o suprafata mai mare, ceea ce conteaza.

In plus, scaunul ergonometric favorizeaza rezemarea in coate, intr-o speteaza confortabila sau reglarea inaltimii si a inclinatiei, pentru confortul pozitiei.

Blugii stramti mai mult strica decat ajuta

De altfel, chiar daca ai ajuns sa-ti creasca fesele peste masura, inca nu este totul pierdut. Observat din timp, fenomenul nu este ireversibil, daca actionezi. Renunta la sedentarism - macar partial - si ai sanse sa revii la normal.

Expertii sustin ca cel mai mare rau ti-l faci incercand sa-ti ascunzi fesele intr-o imbracaminte stramta de tip "blugi". Acesta nu este decat un mod de a continua in mers ceea ce faci pe scaun, stand in loc.

De altfel, nici stilistii nu recomanda sa-ti ascunzi un posterior supradezvoltat, strangandu-l, ca in chinga. Pentru asta, ei au modele de croiala inteligenta, care nu numai ca nu impacheteaza partea nedorita, dar uneori chiar o fac atractiva. Numai ca solutiile stilistilor, fireste, nu sunt ieftine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#grasime fese, #fese supradezvoltate, #ingrasare coapse, #depuneri fese , #femei