O constatare senzationala: femeile infidele sunt longevive

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 12:04
4725 citiri
O constatare senzationala: femeile infidele sunt longevive

Nu este o gluma. Ziaristul de origine ceha Frantisek Bonec, stabilit in America, dupa ce a cercetat, prin metode statistice, influenta comportamentului conjugal asupra duratei vietii, a ajuns la concluzia ca, in timp ce, la barbati, excesul sexual, cu mai multe partenere, poate duce duce la imbatranire precoce, in cazul femeilor, fenomenul este invers.

Monotonia este daunatoare, doamnelor!

Din cercetarile sale - efectuate pe femei ajunse la o varsta inaintata, din diferite zone geografice, a rezultat ca monotonia vietii sexuale induce o stare de apatie si de blocare a acelor resorturi care sunt responsabile de mentinerea echilibrului perfect intre functiile vitale.

Dimpotriva, aventura extraconjugala poate determina stabilirea tonusului ideal, pentru ca organismul sa-si caute singur conditiile de mentinere a tineretii.

Pe de alta parte, existenta unui amant in viata femeii casatorite inseamna riscuri si acea incordare nervoasa care tulbura functionarea intregului organism, incepand cu sistemul nervos, cel cardiovascular, si mergand pana la afectarea sistemului digestiv sau endocrin.

Este de importanta majora modul cum femeia stie sa-si stapaneasca propria stare de spirit, intrucat nu teama insasi este cea care actioneaza negativ asupra organismului, cat intensitatea emotiei traita de persoana in cauza, stiind ca poate fi prinsa, poate fi expusa la rusine in familie si in societate.

Simtul vinovatiei si teama de pacat

In cartea sa, intitulata "resorturi intime in sufletul femeii", Frantisek Bonec puncteaza factorii in fata carora "beneficiile" legaturii extraconjugale sunt anulate de dezavantaje:

- Sentimentul de vinovatie in fata sotului

- Simtul rusinii fata de ea insasi si fata de societate

- Teama ca devine din ce in ce mai dependenta de amant

- Groaza ca, descoperita fiind, trebuie sa dea explicatii nu numai sotului, dar si copiilor sau parintilor

- Teama ca, pierzand amantul, trebuie sa caute un altul si ar putea sa nu-l gaseasca

- Dezgustul fata de propria persoana, obligata sa duca o viata dubla

- Teama de pacat, in cazul persoanelor religioase

O obsesie naturala: cum ar fi cu un altul?

Dimpotriva, femeia care si-a gasit un partener in afara cadrului conjugal, simte din plin savoarea vietii, o stare de stabilitate pe care i-o induce insasi ispita:

- Increderea in propria atractie si in calitatile feminitatii sale

- Pofta de viata si buna dispozitie care - in mod ciudat - este benefica insasi casniciei sale

- Indepartarea din propria stare de spirit a unei obsesii fireresti: cum ar fi cu un altul?

- Placerea de a avea un secret, de a sti ca, in propria intimitate, exista ceva ascuns, placut, care ramane numai pentru ea si numai al ei

- Si, nu in ultimul rand, satisfacerea sexualitatii - o cerinta a naturii, pe care cu greu o poate stapani prin vointa.

Concluzia certa: nicio concluzie

Chestionand 872 persoane, femei trecute de 85 de ani, autorul a constatat ca 812 din acestea au recunoscut legaturile extraconjugale pe care le avusesera in viata, in timp ce restul au sustinut ca au fost fidele in casatorie, sau au evitat sa dea explicatii clare.

Trebuie totusi aratat ca relatia extraconjugala a femeii, descoperita de partenerul sau legitim, poate avea consecinte atat de grave aspra starii ei de spirit incat anihileaza orice avantaj.

De aceea, autorul incheie subliniind ca se abtine sa dea sfaturi, rezumandu-se la constatarile pe care fiecare cititoare le poate lua ca informatii, tragand singura concluziile, asa cum le crede mai potrivite.

In consecinta, doamnelor, s-a descoperit unul din secretele longevitatii, dar nu e bine sa contati 100% pe el.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#femei infidelitate, #aventura extraconjugala, #infidelitate longevitate, #secret longevitate, #longevitate femei , #femei