Psihologie pe intelesul tau, cu Alina Pavel: De ce si despre ce vorbesc femeile?

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 08:37
5824 citiri
Psihologie pe intelesul tau, cu Alina Pavel: De ce si despre ce vorbesc femeile?
Foto: Arhiva personala Alina Pavel

Daca intrebi un barbat asa ceva, iti va spune ca habar nu are. Si unei femei, daca-i pui intrebarea asta, ii va fi dificil sa raspunda exact.

Zilele trecute m-am intalnit cu doi prieteni pe care, fiindca aveam in cap sa scriu acest articol, i-am intrebat daca stiu de ce si despre ce vorbesc femeile.

Unul a zis ca oricum vorbesc foarte muuult si nu, nu are nici o idee despre ce. Celalalt mi-a zis ca nici el habar nu are ce sa-mi raspunda la intrebare, dar e foarte curios care e raspunsul.

Ei bine, barbatii si femeile au un singur motiv comun pentru care vorbesc.

De fapt, barbatii au un singur motiv pentru care vorbesc: sa rezolve o problema. Avand partea stanga a creierului mai dezvoltata, barbatii sunt orientati spre solutii si se concentreaza pe a rezolva probleme.

Mai mult, rezolvarea problemelor si gasirea solutiilor cresc gradul de testosteron (hormonul masculinitatii) in corpul barbatului. Iar un nivel potrivit de testosteron, printre alte beneficii, fereste barbatii de depresii, creste masa musculara, mentine sanatatea inimii si creste libidoul.

Revenind la femei, pe langa faptul ca uneori vorbesc pentru a rezolva o problema, mai au doua motive foarte bune pentru care vorbesc si, mai mult, barbatii ar trebui sa le incurajeze sa faca asta.

Si, pana la finalul articolului, o sa-ti explic de ce.

Urmatorul motiv pentru care femeile vorbesc este acela de a-si reduce nivelul de stres din corp. Exact, femeile vorbesc pentru a fi ascultate, pentru a se auzi. De aceea, cand o femeie e suparata, fuge la prietena ei cea mai buna si petrece o zi intreaga plangandu-se.

"Asa, fata, si sa vezi ce mi-a facut nenorocitul!" sau "Sa vezi ce a putut sa zica dobitocul acela de sef!" etc. Si continua asa pana cand simt ca nivelul de stres a scazut atat de mult incat se pot concentra asupra rezolvarii problemei. Si prietena ce face? "Da, draga mea. Imi pare asa de rau! Si ce ti-a mai zis/facut? Doamne, ingrozitor!".

Fetele nu-si ofera solutii in situatii de criza. Doar se asculta si se incurajeaza sa vorbeasca. Femeile au nevoie sa vorbeasca pentru a-si valida propriile opinii.

De aceea, dragul meu, cand partenera ta vine la tine si se plange de ceva, nu-i mai da solutii. Nu asta vrea de la tine! Doar ascult-o si incurajeaz-o sa vorbeasca! Pentru ca asta va duce la scaderea stresului si cresterea gradului de oxitocina (hormonul iubirii) din corp.

Al treilea motiv pentru care vorbesc femeile este pentru a creste gradul de intimitate. Femeilor le place sa fie apropiate. Sa faca parte dintr-o comunitate. De aceea, in trecut, femeile se strangeau la claca si lucrau ceva, dar, mai presus de toate, vorbeau si erau ascultate. Si aceasta duce tot la cresterea nivelului de oxitocina din corp.

Ce e foarte important de retinut de aici, dragul meu?

Ca oxitocina e principalul "vinovat" de pofta de sex. Deci, daca vrei o viata sexuala mai activa, problema pe care o ai de rezolvat este: cum sa cresti nivelul de oxitocina in corpul partenerei tale.

Ce ai de facut pentru asta? Asculta activ, nu incerca sa o schimbi, nu te simti rau ca o asculti si, mai ales, NU INCERCA SA REZOLVI NICIO PROBLEMA!

Cu mult drag,

Alina

Alina Pavel

Consilier pentru dezvoltare personala & Life Coach

www.alinapavel.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru expertii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#despre ce vorbesc femeile, #subiecte discutii femei, #femei oxitocina apetit sexual, #barbati creier rezolvare probleme, #Alina Pavel psihoterapeut , #femei