Revistele glossy redescopera frumusetea femeilor "normale"

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 06:37
4486 citiri
Revistele glossy redescopera frumusetea femeilor "normale"
Foto: CNN

Desi conditia femeii s-a schimbat fata de timpurile cand ea se ocupa doar de spalat, gatit si crescut copii, unele tensiuni inca planeaza asupra statutului sau.

La nivel subconstient s-a dezvoltat si amplificat, prin intermediul revistelor glossy, ideea ca femeia perfecta trebuie sa fie slaba, sa arate perfect, sa aiba o viata imaculata si o manichiura impecabila, iar asta a pus o presiune foarte mare asupra multor reprezentante ale sexului frumos.

Alexandra Shulman, editor la revista de moda Vogue, a incercat sa traga un semnal de alarma. Ea a trimis o scrisoare in luna iunie catre marile case de moda in care i-a rugat pe marii designeri sa nu mai faca haine cu marimi tot mai mici, pentru ca, in acest ritm, fotomodelele sunt din ce in ce mai slabe.

Shulman marturisea ca de multe ori este obligata sa foloseasca la sedinte foto fete care au marimea zero, iar mai apoi ii roaga pe colegii ei sa le faca sa para mai grase cu ajutorul programelor de modificare a imagnii precum Photoshop, intrucat cititorilor nu le plac fotomodelele foarte slabe, informeaza Pop Sugar.

"Primim haine care au masuri foarte mici si de aceea suntem obligati sa angajam modele care sunt numai piele si os si nu au nici sani sau forme", a povestit editorul.

Alexandra Shulman a expediat aceasta scrisoare catre Prada, Versace, Yves Saint Laurent si Chanel.

"Am ajuns in punctul in care hainele pe care le primim pentru sedintele foto nu se mai potrivesc nici pe modelele deja celebre in lume. In schimb, suntem nevoiti sa folosim fete care sunt doar piele si os.

Am primit multe mesaje de la cititori in care imi spuneau ca nu le place sa vada fete atat de slabe pe coperta revistei", a mai scris editorialista de la Vogue.

Acest apel a fost facut dupa ce trei modele au murit din cauza ca erau foarte slabe. In urma unor apeluri asemanatoare se pare ca cei din lumea modei si a revistelor glossy s-au convins ca ceva trebuie schimbat.

Primul pas spre normalitate a fost facut in Germania

Brigitte, cea mai populara revista de femei din Germania, a anuntat ca renunta sa mai faca fotografii cu modele de marimea zero in favoarea femeilor normale, care nu au un corp perfect, reprezentative pentru "femeia reala".

"Pe paginile revistei vor aparea fotografii cu femei care au parte de o viata normala, care au propria identitate, o slujba si un nume", a declarat redactorul sef al publicatiei Brigitte Huber, anunta CNN.

Se pare ca epoca in care modelele foarte slabe, care imitau perfectiunea, vor disparea de pe paginile revistelor glossy. Revista germana le-a invitat pe cititoare sa isi trimita pozele, iar de luni si pana miercuri au primit deja 600 de fotografii.

"Bineinteles ca inca mai cautam oameni atractivi, dar in acelasi timp sa fie femei care sa aiba ceva de spus", a mai completat Huber. Chiar si fotografii publicatiei s-au dus pe strada si au ales subiecti obisnuiti pentru un viitor pictorial. Mai mult chiar, femeile care vor fi alese vor fi platite cu aceeasi suma pe care o primesc si modelele profesioniste.

"Nu o sa facem economii asa. Din contra, o sa platim mai mult. Costurile de productie vor fi mai mari pentru ca aceste femei nu stiu cum sa stea atunci cand vor fi fotografiate", a mai declarat redactorul sef.

Insa conducerea publicatiei Brigitte isi asuma riscul si va promova femeile care nu sunt perfecte, dar au o poveste de spus.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#revista femei Briggite Germania, #promova femei normale, #Alexandra Shulman Vogue , #femei