Semne timpurii de sarcina

Joi, 16 Iunie 2011, ora 18:18
22145 citiri
Semne timpurii de sarcina
Foto: parenting

Daca te numeri printre femeile care isi doresc sa ramana insarcinate si nu mai au rabdare pana cand pot face un test de sarcina (timpul potrivit pentru acesta este abia dupa ce vezi ca menstruatia intarzie), este bine sa stii ca exista cateva semne timpurii care ar putea indica faptul ca dorinta ta e pe cale sa se indeplineasca.

Parenting.com iti arata care sunt cele mai comune dintre "simptome":

1. Respiratii scurte

Daca, spre exemplu, simti ca trebuie sa respiri foarte des atunci cand urci cateva scari, s-ar putea sa fii insarcinata. Fetusul are nevoie de oxigen pe masura ce creste, lasandu-ti tie mai putin. Acest simptom este unul caracteristic intregii perioade de sarcina, mai ales cand copilul creste intr-atat incat sa determine o presiune la nivelul plamanilor si diafragmei.

2. Sani durerosi

Sani mai durerosi, mai sensibili, poate chiar un pic mai mari, areole de o culoare mai inchisa, vene de pe sani mai pronuntate - toate pot fi primele semne ale unei sarcini.

3. Oboseala

Daca te simti extenuata dintr-o data, ar putea fi vorba de o schimbare la nivelul hormonilor din organismul tau, cauzata de o sarcina. In cazul multor femei, oboseala continua pe parcursul primului trimestru, dar apoi se mai atenueaza.

4. Greata

Cele mai multe dintre femeile gravide incep sa simta greata atunci cand sarcina are aproximativ 6 saptamani, dar unele pot avea aceasta senzatie mai devreme. In trimestrul al doilea scade de obicei in intensitate.

5. Urinari frecvente

Daca te trezesti noaptea din somn pentru a merge la toaleta si nu ti se intampla acest lucru inainte, ar putea fi de asemenea un semn. In timpul sarcinii, organismul produce mai multe fluide, astfel ca vezica urinara are mai multa activitate.

6. Dureri de cap

Tot ca rezultat al unor schimbari la nivelul hormonilor pot sa apara si dureri de cap. In cazul in care ai de ce sa crezi ca poti fi gravida, evita sa iei medicamente pe baza de ibuprofen pentru calmarea durerii, care pot face rau fetusului. Cere parerea unui medic legat de ce ai putea sa iei.

7. Dureri de mijloc

Daca in mod normal nu te plangi de dureri de mijloc, dar ai inceput sa ai, ar putea insemna de asemenea ca esti gravida, iar aceasta senzatie s-ar putea sa continue pe toata durata sarcinii pe masura, ce castigi in greutate.

8. Crampe

Daca simti crampe este posibil ca acestea sa fie provocate de sindromul premenstrual, dar si de la faptul ca uterul se mareste pentru a crea conditiile necesare dezvoltarii bebelusului.

9. Pofte culinare sau aversiuni fata de unele alimente

Spre exemplu, ai manca intr-una portocale, iar pestele iti intoarce stomacul pe dos. Daca ai astfel de probleme, iar inainte nu existau, este posibil sa fii gravida. De asemenea, tot un semn este sa ai in general un miros mai fin - spre exemplu sa fii sensibila la parfumuri sau mirosuri neplacute.

10. Balonare si constipatie

In cazul in care simti astfel de neplaceri ar putea fi din cauza excesului de progesteron care apare in timpul sarcinii, care incetineste functionarea sistemului digestiv.

11. Schimbari bruste de dispozitie

O femeie insarcinata se poate enerva mai usor si reactiona exagerat, dar la fel de bine poate deveni foarte sensibila la problemele altora.

12. Ameteli sau lesin

Acestea pot sa apara si in cazul unei sarcini, in special din cauza unei tensiuni arteriale scazute sau a unei glicemii scazute. Asigura-te ca te hidratezi cat trebuie si ca mananci suficient.

13. Scurgeri rosiatice

In cazul in care ai remarcat o scurgere rosiatica (mai deschisa la culoare decat la menstruatie) si mai devreme fata de momentul in care ar fi trebuit sa apara aceasta, este posibil de asemenea sa fii gravida. Implantarea ovulului fecundat in peretele uterului poate provoca o mica sangerare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#semne sarcina, #semne timpurii sarcina, #simptome sarcina, #simptome timpurii sarcina , #femei