Trucuri care iti redau rapid increderea in tine

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 07:01
6261 citiri
Trucuri care iti redau rapid increderea in tine

E iarna, frig, inca se intuneca devreme, pana la concediul din vara mai e o vesnicie, tevile de la baie sunt cam vechi si ar trebui inlocuite, n-ai reusit sa respecti dead-line-ul promis pentru cel mai recent proiect la serviciu, in plus ai si cam luat proportii in ultima vreme si bani de garderoba noua nu-s... Ai indeajuns de multe motive sa te simti si sa arati daramata.

Nimeni nu te condamna, ca tine sunt multe alte femei. Insa mai exista cateva care au aflat reteta inseninarii de zi cu zi, pe care nu le prea vezi cu privirea plecata, chiar daca stii ca nici viata lor nu e usoara. Daca ele nu vor sa-ti destainuie ce le motiveaza, trage cu ochiul la sfaturile Allure pentru un plus de incredere. In spatele fiecarui sfat se afla psihologi, terapeuti, specialisti care zi de zi lucreaza cu increderea in sine a celor ca tine, "retetele" lor fiind in mod constant verificate.

Invata sa accepti un compliment Daca primesti pe nepusa masa un compliment, nu contrazice. Accepta-l cu zambetul pe buze si acesta isi va face treaba, inseninandu-te.

Uita de stereotipuri Femeile tind sa nu se descurce la anumite activitati "tipic masculine", mai ales cand sunt constiente ca barbatii sunt campioni la asa ceva. In cadrul unui studiu realizat la Collegiul Dartmouth, femeile s-au descurcat foarte bine in rezolvarea unor probleme de matematica pana cand li s-a reamintit ca barbatii se descurca mai bine cu cifrele. Asa ca uita de toate ideile preconcepute cand te apuci de o treaba.

Nu analiza mai mult decat trebuie Cei carora le lipseste increderea in sine tind sa analizeze exagerat de mult totul. "Sa procedez asa, altfel?" La un moment dat devine paralizant. Ia o decizie, indiferent care ar fi aceea, si bucura-te de senzatia imediata de putere (pentru ca o vei resimti).

Lumineaza-ti fata Un chip luminos are darul de a face bine si mintii, starii generale. Exista un secret pe care doar profesionistii il stiu: pentru a lumina o fata, exista niste puncte unde anticearcanul trebuie aplicat - in coltul interior al ochiului, cel opus, exterior, in stanga si dreapta nasului, in dreptul narilor, si in colturile gurii.

Nu-ti mai cere scuze Incearca sa nu iti ceri deloc scuze (inutil) intr-un interval de 24 de ore. Adesea, obisnuim sa spunem "Imi cer scuze" sau "imi pare rau" atunci cand suntem nesiguri. Musca-ti limba si te vei simti mult mai bine.

Miroase ceva proaspat Desi ciudata, teoria functioneaza. Merele verzi si castravetii sunt cele mai eficiente in reducerea anxietatii. Daca ai un parfum care miroase astfel pulverizeaza la incheieturi si cand esti stresata sau simti ca te paraseste increderea inspira aceasta aroma.

Departeaza-te de oglinda Cand petreci mai mult timp ingrijindu-ti propria infatisare decat facand orice altceva te simti mai putin fericita. A demonstrat-o un studiu realizat de Universitatea California. Nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija de tine, insa exagerarile, chiar si in aceasta privinta, te pot distrage, facandu-se resimtite mici crize in alte aspecte ale vietii.

Nu sta garbovita Felul in care stai iti influenteaza modul in care te percepi pe tine insati, a reiesit dintr-un studiu realizat la Universitatea Ohio. Daca te-ai garbovit peste tastatura si increderea in propria persoana si felul in care te vezi vor avea de suferit.

Recompenseaza-te Ofera-ti recompense pentru orice realizare, cat de mica, nu astepta pana cand intreg proiectul e finalizat. Asta te va tine motivat, pe linia de plutire. Si inca ceva: nu face liste cu ce mai ai de facut, ci cu ce ai facut deja.

Putina culoare Majoritatea oamenilor se simt mai sanatosi atunci cand pielea lor e usor bronzata. Asa ca foloseste cu incredere fardul de obraji sau autobronzantul. Te face sa arati ca si cum tocmai ai fi venit de la plaja, plina de vigoare, chiar daca nu te simti asa. In cele din urma si tu o vei crede.

Scapa de junk food Stii senzatia: mananci si apoi regreti. Asa ca alege o mancare sanatoasa, legume cu peste de exemplu, si vei avea o imagine de sine pozitiva si niciun regret.

Revino-ti Infrangerea e inevitabila, asa ca accept-o ocazional. Admite ca vei lua si decizii neinspirate, ca nu vei reusi in tot ceea ce ti-ai propus. Cum treci mai usor peste moment? Concentreaza-te pe urmatoarea provocare.

Putina miscare Chiar si o singura sedinta la sala te ajuta sa ai sentimente pozitive legate de propria persoana (chiar daca n-ai slabit si fizic nu se vede nimic).

Schimba-ti culoarea parului Studiile au aratat ca femeile care se vopsesc sunt mai increzatoare la locul de munca. Este momentul cand au curajul de a cere o marire de salariu, cand isi provoaca seful la o discutie sau "pun piciorul in prag", intr-o confruntare cu un coleg, dupa cum a aratat o cercetare realizata la Nottingham Trent University, in Anglia.

Nu te judeca prea aspru pentru fiecare greseala Oamenii sunt mai iertatori decat ne imaginam, explica un profesor de psihologie de la Universitatea Duke. In plus, exista situatii cand cei din jur nici nu observa ca ai gresit, fiind singura care stii asta. Adesea, "tragedia" e doar in mintea ta.

Pleaca de la premisa ca lumea te place Aceasta simpla supozitie te ajuta sa pasesti mult mai usor intr-o incapere, cu mai multa incredere in tine.

Simte-te ca si cum deja ai fi slabit Femeile care folosesc parfumuri usor condimentate sau florale par mai slabe decat sunt in realitate. In medie, barbatii le percep ca fiind cu 6 kilograme mai slabe cand miros astfel. Asa ca, daca gandul la propria greutate iti ucide increderea in tine, aminteste-ti acest truc, care-ti va lua anxietatea cu mana.

Fa-ti curatenie in portofel Stabileste o zi din saptamana in care sa-ti faci curatenie in portofel. Sorteaza chitantele si cartile de vizita si arunca ce e inutil. Desi e o sarcina mica, simpla, are o insemnatate majora, pentru ca te va ajuta sa simti ca detii intregul control asupra vietii tale.

Fii vorbareata Incepe sa vorbesti cu oamenii la cafenea, in avion, la coada la film. Astfel de conversatii aparent insignifiante te vor face sa te simti bine in propria piele.

Ai grija la contactul vizual Cand discuti cu cineva, priveste-l in ochi. Este un obicei al oamenilor increzatori in propriile forte. Daca interlocutorul tau nu-ti va vedea nesiguranta, si tu vei fi mai putin constienta de ea.

Imagineaza-te reusind Vizualizeaza-te facand ceva cu adevarat curajos, ceva la care doar visezi. Daca poti tine prezentarea perfecta, in fata unui public numeros, fie doar si in mintea ta, expertii sunt de parere ca si in viata reala ai sanse mai mari sa reusesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China cere mai multă "încredere" în relațiile cu Statele Unite. Mesajul transmis de către un oficial important
China cere mai multă "încredere" în relațiile cu Statele Unite. Mesajul transmis de către un oficial important
Ministrul chinez al apărării, Dong Jun, a lansat un apel la mai multă "încredere" între Beijing şi Washington în cursul unei discuţii cu omologul său american, Loyd Austin, prima la acest...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#incredere, #sfaturi stare mai buna, #neincredere propriile forte, #sfaturi viata femei , #femei