Alcoolul ne ajuta sa fim mai fericiti

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 16:43
4122 citiri
Alcoolul ne ajuta sa fim mai fericiti

Alcoolul are o relatie speciala cu fericirea. Bem pentru a sarbatori, bem pentru a scapa de deprimare si pentru a ne suprima sentimentele.

Nu este surprinzator faptul ca exista o corelatie observabila intre alcoolism si depresie, chiar daca nu este intotdeauna clar care duce la care, scrie Time.

In cazul in care alcoolul poate duce la depresie, inseamna ca daca nu bem alcool putem fi mai fericiti? Un nou studiu sugereaza ca se intampla de fapt invers.

Se pare ca cei care nu beau prezinta un risc semnificativ mai mare de a cadea in depresie sau de a avea probleme precum anxietatea, in comparatie cu cei care consuma alcool in mod regulat.

La studiul privind efectele alcoolului asupra organismului au participat mai mult de 38.000 de persoane din Norvegia, care au baut constant timp de doua saptamani.

Echipa de cercetare le-a pus consumatorilor de alcool diverse intrebari pentru a masura nivelul lor de anxietate si depresie. Concluziile au aratat ca cei care beau mai putin au cel mai inalt de risc pentru depresie. De ce?

Alcoolul fereste persoanele de boli cronice, iar oamenii care sufera de astfel de afectiuni sunt mai predispuse la melancolie.

Explicatia cea mai plauzibila pare sa fie ca cei care beau au mai multi prieteni, mai ales printre consumatorii de alcool - asa-zisii "prieteni de pahar".

Alcoolul contribuie la interactiunile sociale. La urma urmei, este mai usor sa dezvalui problemele si temerile tale unui prieten dupa ce ai baut un pahar "de incurajare".

Studiul nu incurajeaza insa oamenii sa consume mai mult alcool.

Medicii explica faptul ca in societatile in care consumul de alcool este ceva comun, interactiunile sociale si prieteniile sunt mai puternice. Iar acest lucru inseamna o modalitate de a alunga depresia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alunga depresie, #fericire alcool, #consuma alcool , #fericire