Cele 15 porunci ale fericirii

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 23:55
4537 citiri
Cele 15 porunci ale fericirii
Foto: Arhiva

"Ce iti trebuie ca sa fii fericit? Ceva de facut, pe cineva de iubit si altceva la care sa speri", spune o veche zicala. Dincolo de asta, diferentele dintre noi incep sa isi puna amprenta. Exista insa o serie intreaga de asa numite "porunci" pe care trebuie sa le respecti, macar in linii mari, daca vrei sa fii fericit.

Pasionat de lectura, Scott H. Young a adunat pe blogul sau cateva dintre ele, desprinse din literatura universala.

Stabileste-ti obiective si straduieste-te sa le indeplinesti

Fixeaza-ti scopuri in viata. Nimic nu trezeste intr-o persoana mai mult entuziasm decat un nou proiect de viitor. Din pacate, prea multi dintre noi isi abandoneaza singuri visurile, multe dintre ele usor de indeplinit.

Razi, nu iti pierde simtul umorului! Lasa seriozitatea deoparte cat mai des. Daca esti suficient de "antrenat" poti castiga suplimentar facand o gluma buna chiar si in timpul negocierii unei afaceri. Amuza-te, inveseleste-i si pe cei din jurul tau!

Ajuta-ti prietenii, fii alaturi de ei

Ajuta-ti semenii. Nu se poate sa nu fi simtit macar o data in viata sentimentul de satisfactie suprema pe care il ai atunci cand o persoana, apropiata sau nu, iti cere ajutorul iar tu i-l oferi. Un sfat, un compliment, o incurajare, pot face minuni.

Socializeaza, nu te izola de ceilalti. Pretuieste-ti prietenii vechi si cauta-i pe cei noi. Sunt undeva, prin apropiere.

Cauta-ti in permanenta surse noi de inspiratie. O idee intrezarita printre randurile unui articol de presa sau o imagine surprinsa prin geamul autobuzului pot da nastere unor revelatii care sa te calauzeaza spre succesul mult dorit. Totul este sa fii atent.

Exerseaza! Fa exercitii de memorie dar si exercitii fizice, incearca mereu sa te perfectionezi, sa te autodepasesti, sa fii azi mai bun decat ieri. Te vei simti mai puternic, mai sigur pe tine, mai fericit.

Pastreaza contactul cu natura

Asculta muzica, indiferent ce gen preferi, chiar si pentru cateva minute si chiar si pe strada. Te ajuta sa te relaxezi, sa privesti lumea cu alti ochi, iti transmite mesaje care te pot stimula si revigora. Danseaza, ori de cate ori ai ocazia.

Plimba-te prin natura. Este cel mai simplu si mai putin costisitor mod de a-ti "ridica" nivelul de fericire. Nu rupe definitiv contactul ancestral cu natura. Fa-ti timp mereu pentru a te afla in mijlocul ei. Respira aer curat, asculta cantecul pasarilor si limpezeste-ti ochii cu bogatia de culori din jur.

Imbratiseaza-i pe cei dragi cat mai des. Acest gest simplu, de a lua pe cineva in brate, starneste o adevarata revolutie chimica in organismul nostru, extrem de benefica.

Ramai copil, bucura-te!

Mediteaza. Cateva minute pe zi, in care sa ramai singur cu tine insuti fara niciun stimul extern, iti pot "reseta" organismul. Inchide ochii, astupa-ti bine urechile, aseaza-te comod si fixeaza-te la o idee placuta la care sa reflectezi in liniste.

Lasa-te purtat de val. Orice faci, fa cu placere si cu angajament total, asemeni copiilor de gradinita complet absorbiti de jocurile lor.

Joaca-te, din cand in cand. Indiferent ce varsta ai, intra in joc. O partida de carti, un scrabble sau un remmy, un meci de fotbal cu vecinii sau chiar o partida de Warcraft online, sunt tot atatea prilejuri de distractie si voie buna.

Implica-te 110%, indiferent de complexitatea lucrarii. Daca te apuci sa faci ceva, fa bine si pana la capat.

Odihneste-te cat trebuie si hidrateaza-te. Corpul da semnale de epuizare si oboseala pe care le interpretam deseori gresit, asociindu-le cu depresia.

Pretuieste valorile adevarate si lupta pentru respectarea principiilor tale. Chiar daca nu vei castiga tot timpul, vei fi mai increzator in tine insuti si vei deveni din ce in ce mai puternic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#reguli fericire, #fii fericit, #sfaturi fericire, #gandire pozitiva , #fericire
Comentarii