Cele mai fericite si cele mai nefericite meserii

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 08:15
14794 citiri
Cele mai fericite si cele mai nefericite meserii
Foto: TOTB

Un top al celor mai fericite joburi a fost publicat recent de Forbes, clasamentul fiind realizat in urma rezultatelor date de National Organization of Research a Universitatii din Chicago. Aflati ce meserii sunt cele mai satisfacatoare si, in paralel, cele mai putin fericite profesii:

1.Clericii - preotii si pastorii de orice confesiune sunt cei mai fericiti oameni ai muncii.

2.Pompierii - 80% dintre pompieri sunt foarte satisfacuti cu meseria lor.

3.Fizioterapeutii - interactiunea sociala si ajutorul dat oamenilor, cu rezultate directe, concrete, se pare ca ii face pe fizioterapeuti multumiti de joburile lor

4.Scriitorii - prost platiti sau deloc, dar multumiti ca se exprima.

5.Educatorii din scoli speciale - foarte prost platiti, dar satisfacuti ca lucreaza cu copii cu nevoi speciale.

6.Profesorii - acestia se plang cel mai mult de salariile lor, dar se pare ca in realitate le place ce fac, in special tinerilor profesori.

7.Artistii - sculptorii si pictorii au o meserie riscanta financiar, intr-un mediu extrem de competitiv, dar, pana la urma, se simt bine cu ei insisi.

8.Psihologii - prezenta acestora in top explica poate de ce facultatile de psihologie atrag in fiecare an atat de multi candidati.

9.Agenti de vanzari in domeniul financiar - 65% dintre cei care vand servicii financiare sunt multumiti.

10.Operatori de utilaje grele - se pare ca sa te joci cu buldozere, macarale si excavatoare e distractiv.

Ce e interesant e ca meseriile fericite sunt mai putin banoase si pozitionate mai prost social decat cele din topul meseriilor "nefericite" - ceea ce are o logica compensatorie, vrei bani sau vrei sa te simti bine?

Acestia sunt cei mai nemultumiti oameni ai muncii (evident, din zona muncilor mai spalate, burgheze - asteptam sa vedem si ce spun macelarii sau zilierii sau casierele de la supermarket):

1. Director de tehnologie informationala

2. Director de vinzari si marketing

3. Product manager

4. Senior web developer

5. Specialist tehnic

6. Tehnician electronist

7. Avocat, jurist

8. Analist, consultant tehnic

9. Masinist (lucrator pe utilaje automate, muncitor la banda)

10. Marketing manager

Citeste mai mult despre Cele mai fericite si cele mai nefericite meserii pe Think Outside The Box.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#meserii fericire, #profesii insatisfactie, #satisfactie profesionala, #meserii nefericite, #satisfactie loc munca , #fericire