Cum poti avea un Craciun mai fericit si armonios

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 22:47
2263 citiri
Cum poti avea un Craciun mai fericit si armonios
Foto: Daily Mail

Craciunul poate reprezenta si un stres suplimentar, in anumite familii, unde organizarea treburilor, cumpararea cadourilor, vizitele si alte aspecte obisnuite ale sarbatorilor de iarna se transforma in prilejuri de cearta.

Publicatia Daily Mail relateaza cum multe relatii se strica in aceste zile, mai mult decat in orice alt moment al anului, de doua ori mai multe cupluri demarand procedurile de divort inca din prima saptamana a lunii ianuarie.

Rachel MacLynn, expert in relatii si fondator al Vida Matchmaking, ne ofera cateva sfaturi pentru ca aceasta sarbatoare sa fie cu adevarat reusita:

Fa-ti un plan!

Stai jos cu partenerul tau si scrie o lista cu tot ceea ce trebuie facut: impartirea sarcinilor, notand totodata cine raspunde de acestea. In acest fel, nimeni nu poate fi acuzat ca se sustrage de la responsabilitati.

Rezerva-ti timp pentru relaxare!

O plimbare, o baie fierbinte. Fiecare are nevoie de timp pentru a-si reincarca bateriile si a se relaxa.

Fa un efort cu socrii!

O purtare cuviincioasa si cordiala cu acestia va face partenerul sa se simta in largul lui.

Ofera-ti ajutorul!

Daca vezi partenerul ca este stresat, ofera-i ajutorul, preluand mai multe sarcini. Fii proactiv.

Spune "Te iubesc"!

Accepta faptul ca relatiile nu sunt perfecte. Lasa deoparte asteptarile si accepta situatia asa cum este. Spune cuvantul magic "te iubesc". Acest lucru ajuta foarte mult.

Ce nu trebuie sa faci:

Nu incepe o dezbatere profunda sub influenta bauturii. Aceasta va duce doar la lacrimi si argumente inutile.

Nu aduce problemele din trecut in acest cadru. Regurgitarea problemelor anterioare altereaza cadrul festiv prezent.

Nu te plange de costuri. Craciunul este probabil mai scump, dar lasa amintiri frumoase, de durata, asa ca mentionarea cheltuielilor poate strica atmosfera.

Renunta la plimbarea cu partenerul cand casa e plina de rude. Compania voastra ii va face sa se simta apreciati si in largul lor.

Nu exploda intr-un acces de furie si nu sta bosumflata. Daca te simti neglijata, cere-i partenerului o imbratisare si explica-i calm cum te simti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sfaturi cuplu Craciun, #sfaturi Craciun fericit, #familie Craciun fericit , #fericire