Cum sa depasim complexele legate de aspectul corpului

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 18:30
6681 citiri
Cum sa depasim complexele legate de aspectul corpului
Foto: Pure Trend

Zilnic, ne-am facut un obicei sa ne uitam in oglinda pentru a verifica daca fusta nu are cumva o cuta sau daca machiajul necesita retusare.

Sigur ca sub influenta revistelor, a modei si a imaginii generale a femeii vehiculate de mass-media, conceptia noastra despre corpul perfect este deformata. Multe femei spun ca sunt complexate cand este vorba sa se examineze in fata oglinzii.

De aceea, trebuie sa invatam sa ne placa ceea ce vedem in oglinda. Ideal ar fi sa ne imaginam ca aratam ca silfidele modele Victoria's Secret si nu ca siluetele plinute iesite din panzele pictoritei Niki de Saint Phalle, de exemplu, sustine Pure Trend.

Un concept despre frumusete care ne deruteaza si ne determina sa ne uram corpul ce pare atat de departe de cel visat. Insa, se uita ca ramane posibila o alta cale, deloc simpla, cea a acceptarii de sine la nivel individual, cu impact puternic colectiv. Pentru aceasta, inainte de toate, trebuie, asa cum am mai spus, sa ne "vedem" asa cum suntem.

Intr-o serie de fotografii cu denumirea "We.Women", de fapt un proiect artistic realizat in comun de trei lituanience dintre care una este Neringa Rekasiute, fotograf profesionist, inspirat de teoriile feministe, tanara a studiat imaginea corpului femeilor in relatia cu ele insele.

Ca sa-l puna in practica, Neringa a invitat douasprezece voluntare de varste diferite sa se confrunte cu oglinda. Fiecareia i s-a dat apoi ocazia sa-si expuna povestea vietii cu problemele sale. Unele au cunoscut depresia, altele lupta cu anorexia si bulimia sau au invins un cancer de san.

Concret, misiunea lor a constat in a studia reflectarea trupurilor in oglinda, pe care sa incerce sa si le reaproprie, pentru a dovedi bunavointa fata de ele insele. Cliseele obtinute reflecta lipsa de siguranta, dar deschid in acelasi timp o cale noua, cea a acceptarii de sine.

"Obiectivizarea corpului impinge societatea sa se concentreze mai mult pe aparenta fizica a femeilor in loc sa puna in valoare personalitatea si sentimentele lor. Ca urmare, aproape jumatate dintre femei nu sunt multumite de propriul trup, fapt ce determina aparitia multor probleme de sanatate, atat de natura fizica, cat si psihica".

Neringa Rekasiute afirma ca prin acest proiect doreste sa "inspire femeile sa se accepte pe sine si si sa-si iubeasca corpul asa cum este: cu cicatrici vizibile si invizibile (...). Nu suntem decat un trup, iar acesta este mai mult un 'ambalaj' decat un continut".

Sigur, este nevoie de timp pentru schimbarea mentalitatilor. Asumarea constienta a formelor trupului, a aspectului fizic al acestuia, reprezinta primul pas spre depasirea complexelor, ba chiar spre fericire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#asumare aspect corp oglinda, #depasire complexe, #proiect lituanian , #fericire