Secretele fericirii: Toleranta si bogatia

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 11:00
2953 citiri
Secretele fericirii: Toleranta si bogatia
Foto: CreatingBlissfully

O cautam toata viata, dar n-am putea sa-i dam o definitie clara. Fericirea ia forma aspiratiilor fiecaruia. Pentru unii, diamante, bani, putere sau case. Pentru altii, o familie implinita sau o cariera.

Ce ii face pe oameni cu adevarat fericiti? Poate ca nu vom sti niciodata. Se stie insa cu siguranta ca cetatenii american se declara fericiti daca traiesc in state bogate si in care exista un grad mare de toleranta.

Explicatia e destul de simpla: in statele bogate exista o infrastructura dezvoltata, motiv pentru care cetatenii pot obtine usor orice isi doresc. In plus, un om bogat are sanse mai mari sa fie sanatos, decat unul sarac. Are parte de o educatie mai buna si de accesul la cunoastere privind comportamente sanatoase, relateaza LiveScience.

Toleranta este si ea asociata cu fericirea. Se pare ca in statele in care exista numerosi artisti, imigranti si homosexuali, cetatenii se declara mai fericiti decat in altele. Intrebarea oricui ar veni rapid: ce legatura au homosexalii cu fericirea?

Se pare ca au. Numarul homosexualilorsi artistilor intr-un stat este un indicator cu privire la libertatea individuala si de exprimare in statul respectiv. Cu cat cetatenii sunt mai liberi, cu atat sunt mai fericiti.

In plus, in statele care au avut un scor bun exista un numar mai mare de cetateni educati: arhitecti, ingineri, artisti, desgineri.

Se pare ca statele americane cu cel mai mare numar de cetateni fericiti sunt Utah, Hawaii si Wyoming, urmate de Colorado si Minessota. In genere, studiile au aratat ca cetatenii de pe coasta de vest sunt mai fericiti.

Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au analizat informatiile din studii la care au participat peste 350.000 de cetateni americani, chestionati pentru realizarea indicelui pentru bunastare Gallup 2008. Analiza a inclus informatii despre sanatatea fizica si emotionala a participantilor, despre cariera, obiceiuri si evaluarea generala a modului in care isi traiesc viata.

De retinut insa ca datele sunt valabile pentru cetatenii care traiesc in Statele Unite. Detin oare, americanii "reteta fericirii"? Un sondaj recent a aratat ca romanii sunt cei mai pesimisti dintre est-europeni.

Oare pe romani ce i-ar putea face fericiti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#secrete fericire, #fericire toleranta bogatia, #state SUA fericire , #fericire