Succesul, in 30 de pasi - Cum sa gandesti si sa actionezi ca un castigator

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 18:18
12146 citiri
Succesul, in 30 de pasi - Cum sa gandesti si sa actionezi ca un castigator

Indiferent ce se intampla in cariera ta, un sfat e intotdeauna binevenit. Indiferent de problemele cu care te confrunti, sansele sunt mari ca cineva sa fi trecut deja printr-o astfel de situatie si sa fi pus pe hartie si rezolvarea.

Asa ca jurnalistii de la Business Insider au strans laolalta cateva adevaruri universal valabile, care sa-ti calauzeasca pasii in drumul tau spre succes si sa te ajute sa depasesti micile provocari zilnice, care la momentul in care apar par prapastii de netrecut.

1. Pasiunea pentru munca e secretul. Daca munca ta conteaza pentru tine, lucrul va deveni o bucurie.

2. Daca nu poti face o pasiune din munca ta, atunci constientizeaza motivul pentru care o faci. Poate ca nu-ti place jobul tau/compania/cariera, insa banii si beneficiile sunt bune pentru tine si familie. Fa cu pasiune ceea ce faci pentru familia ta.

3. Daca ceva trebuie sa fie schimbat, fii tu cel care impinge lucrurile catre schimbare. Daca nu-ti place locul tau de munca, insa esti "blocat" acolo, munceste pentru a dobandi calitatile care sa te ajute sa iesi din situatia respectiva, sa-ti deblocheze optiunile. Daca exista o problema la birou, devino tu acea persoana care sa o rezolve.

4. Incepe cu pasi marunti si construieste.

5. Fa ceea ce e logic, evident si simplu intai, dupa care mergi catre lucrurile mai dificile. Cu alte cuvinte, culege fructele de pe ramurile de jos.

6. Daca ceva nu e stricat, nu-l repara, insa imbunatateste-l, daca poti.

7. Cel mai dificil lucru de invatat este cand sa mergi mai departe si cand sa te opresti. Nimeni nu te poate invata asta. La un moment dat, vei fi nevoit sa alegi.

8. Definitia nebuniei este sa faci acelasi lucru, in exact acelasi mod, si sa astepti rezultate diferite. Daca rezultatul nu e cel scontat, schimba ceva.

9. Tine minte ca nimeni nu reuseste singur.

10. Cere ajutorul, insa fii foarte clar cand o faci. Fii delicat si recunoscator atunci cand ajutorul vine.

11. Imbratiseaza diversitatea. Cea mai buna cale de a compensa propriile minusuri este sa alegi in echipa ta oameni cu calitati si plusuri diferite.

12. Oamenii percep lumea in mod diferit. Doi oameni pot merge la aceeasi intalnire si pleca de acolo cu impresii complet diferite. Nu te impotrivi si nu incerca sa dovedesti ca tu ai dreptate. Foloseste-te de acest lucru.

13. Nu trebuie sa-ti placa o persoana pentru a o trata cu respect si curtoazie.

14. Nu spune cuiva ca "trebuie" sa faca ceva si nici nu lasa pe altcineva sa sa-ti impuna sa faci ceva.

15. Indiferent cat de multe lucruri vei realiza, intotdeauna va fi cineva cu si mai multe realizari.

16. Intotdeauna vor exista insa si oameni cu mai putine realizari.

17. Nu conteaza ca excelezi la anumite lucruri, nu esti mai pretios decat altii. Nici altii nu sunt mai pretiosi decat tine, insa.

18. Daca iti petreci majoritatea timpului folosindu-ti talentele si facand lucruri la care esti bun, ai mai multe sanse sa fii fericit.

19. Daca iti petreci mare parte din timp incercand sa-ti corectezi slabiciunile, ai toate sansele sa devii frustrat.

20. Practica e singurul mod in care poti ajunge sa excelezi in ceva.

21. Singura modalitate de a nu te plictisi, de a-ti pastra avantul, este sa inveti mereu lucruri noi.

22. A invata tot timpul lucruri noi inseamna a fi mereu incepator, iar asta inseamna sa faci greseli.

23. Cu cat te simti mai confortabil facand greselile incepatorului, cu atat vei invata mai usor lucruri noi.

24. Niciodata nu vei avea toate resursele (timp, bani, oameni etc.) de care ai nevoie in munca ta. Nimeni nu dispune de toate resursele de care are nevoie.

25. Lipsa resurselor nu este o scuza. Este o binecuvantare deghizata. Trebuie sa fii creativ.

26. Asuma-ti riscurile in mod calculat.

27. In stadiile de inceput ale unei companii, proiect ori cariera, va trebui sa spui "da" la o gramada de lucruri. Cu cat avansezi, va trebui sa spui "nu".

28. Feedback-ul negativ este necesar. Nu-l desfiinta din start. Examineaza in cautarea samburilor de adevar si elimina restul.

29. Cand critici, fa-o legat de munca persoanei in cauza, nu legat de ea.

30. Gandeste la scara mare. Viseaza la scara mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sfaturi succes, #sfaturi cariera, #sfaturi job, #succes job, #strategii succes, #succes loc munca strategii , #fericire