Ziare.com

Cinci flori care-ti aduc fluturi in gradina

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 12:37

   

Cinci flori care-ti aduc fluturi in gradina
Fluturii sunt atrasi de gradinile bio, cu flori multicolore si pline de nectar, dar si cu pietre pe care se pot odihni la soare. Florile preferate ale fluturilor sunt superbe prin simplitatea lor: stelute, liliac de vara, trifoi, craite, ceara albinei, echinaceea.

Iata ce plante trebuie sa cultivi in gradina pentru a atrage aceste insecte colorate si pasnice, la sfatul Divinecaroline.

Stelute

Stelutele (Aster) sunt flori asemanatoare margaretelor, ce produc ciorchini mari de inflorescente in culori variate: mov, roz, rosu, alb.

Liliac de vara

Liliacul de vara, numit si arbustul fluturilor sau Buddleia, este floarea preferata a tuturor vietuitoarelor care polenizeaza, fie ele pasari, albine sau fluturi. Liliacul de vara creste sub forma de arbust inalt, rezistent la seceta, care face flori frumos mirositoare, de culoare alba, mov sau roz.

Trifoi

Pe langa covorul verde ce produce oxigen, trifoiul face si flori ce atrag insectele polenizatoare, iar frunzele sale servesc drept gazde pentru larvele fluturilor.

Craite

Craitele (Tagetes) sunt flori care inveselesc peisajul prin coloritul lor asemanator soarelui, in nuante portocalii, aurii si galbene.

Ceara albinei

Ceara albinei (Asclepias) este o planta ce face flori sub forma de ciorchine, rezistenta la seceta, care se inmulteste singura. Culorile florilor de asclepias variaza de la o varietate la alta, de la mov la portocaliu si galben. Ceara albinei este o casa minunata pentru ouale si larvele fluturilor.

Echinaceea

Echinacea purpurea este o floare asemanatoare margaretei, de culoare roz sau mov, inalta, ce infloreste vara si toamna, anotimpuri excelente pentru fluturi.

Bianca Geambasu

Citeste mai multe despre fluturi flori plante gradina
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7863 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor