4 moduri prin care iti distrugi buzele fara sa stii

Marti, 04 August 2015, ora 16:22
6386 citiri
4 moduri prin care iti distrugi buzele fara sa stii
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Nu e usor sa-ti mentii buzele frumoase, catifelate, stralucitoare. Spre deosebire de alte parti ale corpului, acestea sunt foarte subtiri (au doar 3-6 straturi celulare), fiind mai expuse factorilor externi. Ca urmare, deseori se crapa, iar odata cu varsta, isi pierd culoarea rozalie.

Chiar si asa, multe femei nu dau importanta ingrijirii adecvate. Lizi Serbanescu, specilist psihoestetica, explica pentru Ziare.com, care sunt obiceiurile ce dauneaza buzelor.

De ce pari obosita desi nu esti

1. Nu le hidratezi suficient

Ai buzele uscate desi iarna a trecut de mult timp? Probabil nu te hidratezi suficient. Bea mai multa apa sau compenseaza cu ceaiuri de plante, apa de cocos, legume si fructe bogate in apa. Cand urina devine transparenta si buzele redevin moi inseamna ca esti pe drumul cel bun.

2. Folosesti balsam solid

Balsamul usor cerat pe care il aplici de mai multe ori pe zi nu face decat sa previna pierderea apei. In realitate, nu-ti hidrateaza buzele asa cum speri. Foloseste mai bine o crema sau unguent cu acid hialuronic, care vine cu un aport de apa, si unt de shea sau ulei de avocado, ce retin nivelul de hidratare obtinut.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

3. Nu iti exfoliezi buzele asa cum ar trebui

O exfoliere usoara a buzelor, ce indeparteaza celulele moarte, ar putea aduce catifelarea visata. Pune putin ulei de fata pe buze si maseaza usor cu o periuta de dinti moale. Poti la fel de bine sa folosesti un scrub din zahar brun si ulei de masline. Hidrateaza-le cu un balsam de buze. Exfoliaza de maxim doua ori pe saptamana.

Mancarimi si ten rosiatic? Ce este dermatita de contact si cum o tratezi

4. Nu folosesti SPF

Crema ta de ochi/buze nu are SPF? Atunci alege un balsam sau ruj care are un factor de protectie minimum 15, chiar 30, cand mergi la piscina.

Ce este machiajul cu aerograf - 7 motive pentru a-l incerca imediat

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Cum iti distrugi buzele, #sfaturi ingrijire buze, #greseli daunatoare buzelor, #ingrijire buze , #frumusete