5 alimente care te vor face mai atragatoare

Luni, 01 August 2011, ora 12:01
4769 citiri
5 alimente care te vor face mai atragatoare

Se spune adesea ca tineretea este irosita pe cei tineri, caci ei nu stiu sa o pretuiasca de ajuns si sa profite de ea. In aceasta categorie intra si problemele legate de piele si metabolism, caci de-abia odata cu a doua varsta incepi sa-ti dai seama cat de greu este sa te intretii.

Pielea se lasa indiferent cate exercitii ai face si trebuie sa mananci mai putin pentru a te mentine la o greutate constanta. De multe ori conteaza, insa, ceea ce mananci, si nu cantitatea.

Pe langa tehnicile pe care deja le cunosti, caci cercetezi toate produsele ce promit sa te mentina tanara cat mai mult, poti incerca sa consumi cateva alimente care, pe langa gustul foarte bun, iti vor deveni prieteni in mentinerea siluetei si a tenului perfect. Iata ce te sfatuieste Huffington Post sa incerci:

Papaya

Probabil deja ai mai multe variante prin care sa folosesti vitamina C pe piele, dar mai bine ar fi daca ai introduce-o si in interiorul organismului. Autorii unui studiu din 2007 aparut in Jurnalul American de Nutritie spun ca vitamina C este asociata cu o scadere in aparitia ridurilor. Pentru a-ti lua aportul necesar, adauga putina lamaie la fiecare pahar de apa pe care il consumi si mananca papaya, brocoli, varza de Bruxelles si boabe de piper.

Scoicile

Scoicile sunt o sursa fantastica de zinc, acesta fiind esential pentru o crestere si dezvoltare potrivita. Ranile se vindeca mai usor si colagenul se produce in cantitati mai mari, pielea ramanand tanara. In plus, studiile arata ca zincul previne acneea si sebumul in exces. In timpul lunilor de vara, scoicile pot fi gatite la gratar, oferind o alternativa incantatoare carnii grase si nesanatoase.

Sfecla

Aceasta leguma este extrem de versatila in retete si are un efect de infrumusetare asupra pielii si parului, continand cantitati mari de biotina, un complex de vitamina B. Sfecla este bogata si in vitamina A, K si C, toate acestea prevenind imbatranirea.

Boabele de soia

Daca esti un fan soia, inseamna ca te numeri printre norocosii care primesc acizi grasi omega 3 asemanatori cu cei din pestele gras, precum somonul. Alte surse sunt reprezentate de nuci si uleiul de in.

Soia scade colesterolul, micsoreaza talia si tensiunea arteriala, lupta cu radiatiile si radicalii liberi si face pielea mai stralucitoare. De asemenea, previne procesele inflamatorii din corp si hidrateaza.

Nucile braziliene

Nucile braziliene sunt o mina de seleniu, un mineral esential pentru o sanatate ca la carte si o piele perfecta. Nu este nevoie sa mananci multe, caci nu ai nevoie de prea mult seleniu pentru a te proteja de radicalii liberi. Daca exagerezi, te poti confrunta cu caderea parului, decolorarea pielii sau ruperea frecventa a unghiilor. O portie de somon sau cateva nuci sunt mai mult decat suficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente atragatoare femeie, #alimente corp atractiv, #alimente corp frumos, #alimente mentinere tinerete, #alimente buna frumusete , #frumusete