5 trucuri de machiaj care te vor face sa arati mai tanara

Marti, 29 Martie 2011, ora 19:00
4891 citiri
5 trucuri de machiaj care te vor face sa arati mai tanara

Machiajul este o adevarata binecuvantare a zilelor noastre, atat timp cat stii sa il folosesti in mod corespunzator. Orice abuz strica, de aceea machiajul in exces te poate imbatrani in loc sa te faca sa arati mai tanara si mai frumoasa.

Cateva sfaturi oferite de Allure te vor ajuta sa iti construiesti un machiaj usor, care iti va pune in evidenta trasaturile frumoase ale fetei.

1. Lasa tenul sa respire

"Un ten prea machiat este o modalitate sigura de a arata mai batrana decat esti in realitate", spune make-up artistul Chrisanne Davis. "Daca ai cearcane negre in jurul ochilor sau cateva pete de soare, aplica cateva puncte de anticearcan exact in zonele acelea, nu pe toata fata. Cu cat se vede mai mult pielea ta, cu atat mai bine", afirma make-up artist Sandy Linter.

"Atat timp cat pielea este bine hidratata, arata mult mai bine naturala decat prea plina de fond de ten".

2. Confera luminozitate tenului

Fondurile de ten lichide, cu particule stralucitoare, sunt cele mai bune pentru tenul ce prezinta riduri, fie ele si fine. "Spre deosebire de pudra, care se strange in riduri si confera un aspect imbatranit pielii, un fond de ten lichid confera luminozitate pielii.

"Pentru a aplica fondul de ten corect, foloseste un burete sau o perie de machiaj, astfel incat stratul de machiaj sa fie foarte subtire" este sfatul lui Davis.

3. Pune-ti in evidenta ochii

Genele curbate, o mascara neagra, pudra pentru sprancene si un fard deschis la culoare si putin sclipitor aplicat sub ele; acestea sunt ingredientele unor ochi mai mari si mai tineri.

Cauta cea mai neagra mascara, pentru ca va face ca albul ochilor sa para mai clar. "Sprancenele potrivit de groase si bine conturate pot sa faca sa dispara ani buni de pe fata ta", spune make-up artist-ul Bobbi Brown.

4. Incalzeste tonurile pielii

Gloss-ul transparent arata urat pe o piele terna, lipsita de viata. In schimb, "un ton neutru de roz aplicat pe buze si un pic de blush pe pometi sunt potrivite pentru toate tipurile de ten si incalzesc aspectul", afirma Linter.

5. Contureaza-ti buzele

"Linia buzelor tale poate incepe sa dispara odata cu varsta. Conturand-o cu un creion fin, intr-o nuanta apropiata rujului, cel din urma va ramane pe buze mai mult timp", spune Davis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
Femeile din Japonia sunt recunoscute în întreaga lume pentru faptul că se mențin tinere și frumoase până la vârste înaintate. În loc să le invidiezi, cel mai bine este să te inspiri din...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#frumusete, #cosmetice, #machiaj, #fard , #frumusete