Arta demachierii: produse naturale preparate la tine acasa

Joi, 05 Iulie 2012, ora 20:58
12536 citiri
Arta demachierii: produse naturale preparate la tine acasa
Quintonic

Demachierea este un ritual zilnic, de la care femeile nu se abat. Se intampla adesea ca produsele folosite sa nu corespunda tipului de piele sau sa fie ineficiente in indepartarea machiajului.

Ca sa obtina rezultate mai bune si pentru a face putina economie, femeile au posibilitatea sa-si prepare singure demachiantul.

Gratie retetelor naturale usor de realizat si a sfaturilor propuse de Quintonic, femeile ar putea sa se declare multumite, caci demachierea se va face fara a agresa fata sau ochii.

1. Demachierea fetei

Se poate face fara sa va lansati in retete prea complicate, cu produse greu de gasit. Iata trei preparate usor de obtinut si care se potrivesc tuturor tipurilor de piele:

- Uleiuri: amestecati intr-o sticluta inchisa ermetic 100 ml ulei de canepa, 60 ml ulei din samburi de caise si 15 ml apa de var. Omogenizati cu grija, agitand bine. Procedati la fel, la fiecare utilizare.

- Miere: amestecati trei linguri de apa minerala, trei de lapte si doua de miere de albine. Agitati pana cand preparatul devine omogen. Se pastreaza pentru cateva zile in frigider si se foloseste ca orice lapte demachiant.

- Lamaie si ulei de migdale dulci: amestecati o parte zeama de lamaie, alta de parafina si o alta de ulei de migdale dulci, in asa fel incat sa obtineti un preparat omogen. Turnati-l intr-un flacon care se inchide ermetic si agitati inainte de fiecare folosire.

2. Demachierea ochilor si a genelor

Acest procedeu trebuie sa fie cat mai putin agresiv, fiind vorba de ochi si conturul genelor.

- Ulei si apa florala: intr-un flacon mic, bine curatat, amestecati o doza de ulei (rapita, floarea-soarelui sau masline) cu o doza de apa florala (albastrele sau de portocal). Amestecul se pastreaza mai multe saptamani intr-o sticluta bine inchisa.

- Uleiuri: Puneti pe un disc demachiant cateva picaturi de ulei de ricin si tot atatea de ulei de migdale dulci. Frecati foarte usor genele si pleoapele cu acest amestec, realizand astfel o demachiere perfecta a ochilor, o intarire a genelor si o protejare a epidermei.

- Ulei de avocado: intr-o versiune chiar mai alcalina ca precedenta, demachierea ochilor poate sa se faca foarte simplu cu ulei de avocado, ce nu irita nici ochiul nici pielea.

Demachiere fara demachiant

Uneori nu dispuneti nici macar de produsele enumerate mai sus. Asta nu inseamna ca va duceti la culcare cu fond de ten pe fata sau fard de pleoape. Pe o bucata de bumbac, puteti pune ulei de masline cu care sa va curatati fata, inclusiv ochii. Clatiti apoi fata cu apa calda.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#produse naturale demachiat, #produse demachiat preparate acasa, #demachiere produse facute acasa , #frumusete