Brazilia, noul paradis al frumusetii masculine?

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 11:18
1910 citiri
Brazilia, noul paradis al frumusetii masculine?
Foto: Masculin

Se stie ca braziliencele sunt amatoare de chirurgie estetica. S-ar parea ca acum barbatii sunt in cautare de frumusete, dornici sa-si gaseasca si ei fericirea. De aceea, tot mai multe servicii estetice le sunt dedicate acestora din urma.

Barbatii au devenit astfel noua tinta a industriei frumusetii aflata in plin avant in Brazilia, unde li se propun diverse servicii de estetica corporala si produse de ingrijire a tenului, unghiilor etc., conform Masculin.

La Sao Paulo, de exemplu, se gasesc cinci saloane de frumusete aparent asemanatoare, dar unul dintre ele se distinge prin clientela sa.

Aici, barbatii nu numai ca isi pot coafa parul sau rade barba, dar pot sa se epileze cu ceara sau sa beneficieze de masaj pentru eliminarea grasimii din corp si pentru a avea un abdomen plat. De asemenea, au parte de curatarea tenului, intinerire faciala sau chiar de ingrijirea unghiilor de la picioare si maini.

"Femeile adora ca noi sa fim curati si bine ingrijiti, ca sa ne simtim bine, dar daca ne vad la un salon cand ne facem unghiile asta le deranjeaza", subliniaza antreprenorul Marcos Costa, un client permanent al unuia dintre saloanele rezervate barbatilor. La cei 44 de ani ai sai, barbatul afirma ca "face totul" ca sa se simta atragator.

Epilarea atrage din ce in ce mai multi barbati

Gregorio Mendes, patronul unui centru de infrumusetare pentru barbati explica faptul ca zilnic primeste clienti noi care vin pentru a-si realiza o frizura, "indraznind" apoi putin cate putin sa recurga si la alte servicii de ingrijire.

"Este o piata in crestere. Prejudecata potrivit careia barbatul care se epileaza nu mai este un barbat adevarat incepe sa dispara", continua el.

"Barbati de toate varstele vin la saloanele de infrumusetare pentru ca vor sau pentru ca sunt adusi de sotiile, prietenele sau copiii lor. Nu are importanta daca sunt homosexuali sau hetero, ei doresc sa se faca frumosi", argumenteaza patronul citat.

"In prezent", explica Mendes, "epilarea este din ce in ce mai ceruta de catre clienti. Intr-un segment axat pe femei, se poate spune ca cea mai mare problema este de a gasi barbati specializati in serviciile de frumusete masculina, asa ca... "lipsesc profesionistii".

Sampon colorant si lac de unghii pentru barbati

Vopsele si sampoane colorante, oja de unghii in tonuri opace, produse hidratante pentru barba, creme depilatoare pentru cei care nu au curajul s-o faca cu ceara, barbatii nu mai au nevoie acum sa se ascunda pentru a folosi produsele surorilor, logodnicelor sau sotiilor.

"Barbatilor le este din ce mai putin rusine sa se ingrijeasca". Nu este inca un boom, dar in curand va fi", declara Marcia Sandim, director de marketing pe piata din Sao Paolo.

In 2012, piata frumusetii in Brazilia a inregistrat o cifra de afaceri de 42 milarde de dolari, adica 10% din piata mondiala, dupa SUA si Japonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbati frumusete, #saloane infrumusetare barbati, #ingrijire barbati , #frumusete