Care este cel mai potrivit fond de ten

Advertorial
Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 11:27
14940 citiri
Care este cel mai potrivit fond de ten

Daca ne aflam la inceputul folosirii produselor cosmetice ori suntem pe cale sa introducem in rutina cosmetica zilnica produse noi, una din marile provocari este descoperirea unui fond de ten potrivit.

Se poate numi provocare pentru ca in fata unei game atat de diversificate, ai nevoie de rabdare sit imp pentru a incerca si testa ceea ce doresti, pana sa ajungi la ceea ce ti se potriveste cu adevarat.

De la alegerea nuantei potrivite, a texturii, a marcii si a modului de aplicare, totul necesita putina practica si nu in ultimul rand putin ajutor din sfaturi si pareri.

Dar inainte de a porni in aceasta aventura, cel mai bine ar fi sa cunoastem cat mai multe informatii despre fondurile de ten, pentru ca o tema bine facuta nu poate avea decat un rezultat foarte bun.

Tipuri de fond de ten

  • Fond de ten lichid. Acesta se aplica cu buretelul si este ambalat in recipient din plastic sau sticla. Se aplica usor pe piele, intr-o pelicula foarte subtire. Fiind hidratant, este potrivit unui ten uscat, insa un ten foarte uscat va absorbi repede acest fond de ten lichid, ingreunand obtinerea efectului dorit. Anumite imperfectiuni mai accentuate ale tenului, se acopera mai greu cu fondul de ten lichid, fata de alte variante.

  • Fond de ten crema. Fiind sub forma unei creme hidratante colorate, acest fond de ten hidateaza tenul si ii uniformizeaza culoarea. Se aplica printr-un masaj mai intens fata de cel lichid.

  • Fond de ten pudra compacta. Nu se recomanda tenurilor uscate si acopera cel mai rapid imperfectiunile. Fata de fondul de ten lichid sau crema, acesta asigura un aspect uscat al tenului si infatisarii.

  • Fond de ten in recipient sau sub forma de baton. Textura potrivita a fondului de ten se va descoperi cel mai bine prin testare si observarea acestuia pe parcursul unei zile. De asemenea, se va proba si reactia fondului de ten la anumite temperaturi mai scazute sau ridicate. Chiar daca stim textura potrivita tenului nostru, fondul de ten poate varia si in functie de calitatea si producatorul acestuia.

  • Fond de ten matifiant. Acesta acopera imperfectiunile, uniformizeaza culoarea tenului, il mentine uscat si mat. Este cel mai portivit pentru un machiaj mai subtil, de zi.

  • Fond de ten iluminator, care confera mai multa luminozitate tenului si o usoara stralucire. Acesta este mai indicat pentru seara sau in anotimpul verii, pentru un ten bronzat.

  • Fond de ten pentru un ten sensibil, ce are in compozitie substante antiiritante si naturale, ce sunt certificate medical.

  • Pentru a testa o marca ce produce fond de ten, un prim pas si o mare importanta o au nuantele oferite, insa culoarea prezentata nu este intocmai cu cea obtinuta prin aplicarea pe propriul ten.

  • De asemenea, testarea nuantei fondului de ten realizata pe pielea mainii nu este identica cu aplicarea pe tenul fetei, intrucat porii sunt diferiti, elasticitatea pielii dar si nuanta acesteia.

  • Alaturi de o lumina naturala si un aplicator adecvat, sunt sanse mari sa va descoperiti cel mai potrivit fond de ten.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fond de ten , #frumusete