Ce comunica culoarea pe care o porti pe buze

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 20:02
5458 citiri
Ce comunica culoarea pe care o porti pe buze

Te-ai intrebat vreodata ce transmite nuanta rujului pe care il porti pe buze? Cu siguranta ceilalti nu se gandesc ca l-ai folosit doar pentru a te asorta.

De cele mai multe ori, culoarea rujului trimite numeroase mesaje, chiar la nivel subconstient. Nici nu ar trebui sa te mire de ce cei din jur te privesc intr-un fel sau altul, fara ca tu sa faci ceva special.

Rosu

Aceasta culoare, purtata pe buze, vine la pachet cu un puternic mesaj sexual, mai ales daca rujul este stralucitor. Rujul de un rosu mat poarta un dramatism aparte si atrage atentia instantaneu. In anumite situatii poate fi mult prea teatral si poate caricaturiza, mai ales daca in jur toate femeile poarta culori mai sterse, conform Suite101.com.

Rujul rosu cu o textura cremoasa este, poate, cea mai buna alegere, fiind, practic, o medie intre cel glossy si cel mat. In plus, este cel mai potrivit daca nu esti obisnuita cu atitudinea afisata de femeile obisnuite sa poarte un ruj de un rosu dramatic. Totusi, nu uita ca rosul, oricum ar fi el, exprima pasiune, sexualitate, rafinament, drama, entuziasm si carisma, asa ca asteapta-te la reactii.

Roz

Aceasta nuanta este cel mai adesea asociata cu iubirea, gingasia, delicatetea, inocenta, feminitatea si romantismul. Buzele de un roz intens insa vor vorbi mai multe despre dragoste si romantism, putand reprezenta echivalentul rujului rosu, mai ales daca nuanta folosita este una indeajuns de stralucitoare si de puternica. Un roz pal va trimite un mesaj mai putin puternic, va vorbi mai mult despre feminitate si delicatete, gingasie.

Piersica

Tonurile de piersica au ceva din feminitatea rozului, insa aceasta nuanta aduce cumva pe cea care o poarta mai cu picioarele pe pamant, facand-o sa para mai putin "fetita". Nuanta este cea mai potrivita pentru femeile care nu se simt confortabil purtand copilarescul roz pe buze.

Oranj si coral

Ambele nuante comunica ideea de tinerete, energie si entuziasm. Multi le gasesc stimulante, astfel ca reprezinta o alegere perfecta pentru cei ce isi doresc sa transmita ceva, care se afla sau vor sa fie in centrul atentiei. Sunt potrivite chiar si intr-un mediu profesional, o alegere cu mult mai buna decat rosul sau rozul. Trebuie evitata insa prea multa stralucire, caci aceasta va denatura mesajul.

Purpuriu, culoarea strugurilor negri

Aceste nuante de ruj sunt prin definitie regale. Emana putere, profunzime, demnitate, o oarecare magie. Sunt foarte potrivite pentru femeile cu o nuanta inchisa a pielii, carora le vor conferi putere, mandrie.

Cele cu un ten deschis le vor gasi, cel mai probabil, mult prea puternice, prea intense. Exista, insa, situatii cand si cele din urma le pot purta - cand isi doresc sa treaca ca fiind mai puternice decat in realitate, cand vor sa transmita ideea de lux, magie, mister.

Maroniu si culoarea pielii

Ambele situatii vorbesc despre o femeie realista, cu picioarele pe pamant, trimitand cu gandul la ideea de stabilitate, incapatanare, cu alte cuvinte atuurile unei profesioniste. Formulele cremoase sau glossy sunt de preferat.

Purtat cum se cuvine, un astfel de ruj te poate sluji toata ziua, de la intalnirea de la micul dejun pana la cocteilurile de dupa cina, fiind la fel de potrivit in ambele situatii. Atentie, insa, aceste nuante pot face dintii sa para galbui, asa ca va trebui sa te joci putin cu nuantele, in fata oglinzii, inainte de a iesi din casa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#nuanta ruj mesaj, #culoare ruj mesaj, #culori ruj personalitate, #nuanta ruj conotatie , #frumusete