Ce greseli legate de frumusete poti face iarna

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 18:14
2794 citiri
Ce greseli legate de frumusete poti face iarna
FOTO: Allure

Pe parcursul anotimpului rece, femeile ar trebui sa aiba grija de frumusetea lor cel putin la fel cum au si in timpul verii, insa unele sunt mai putin preocupate in acest sezon.

Iata, conform Allure, cateva dintre cele mai comune greseli pe care le poti face iarna, atunci cand te ingrijesti.

1. Dusuri fierbinti

Atunci cand afara sunt temperaturi sub 0 grade este tentant sa faci un dus fierbinte si prelungit in fiecare dimineata, insa, dupa aproximativ 15 minute, caldura incepe sa compromita stratul lipidic - un complex de acizi grasi care mentine pielea hidratata. De aceea, este bine sa faci un dus cu apa calda sau calduta, nu fierbinte, sau macar sa reduci durata lui.

2. Folosirea sapunului pentru fata

Acesta are efecte si mai rele asupra stratului lipidic decat apa fierbinte, astfel ca este indicat sa eviti sa te speli pe fata cu sapun. Pe timp de iarna, in aer nu este atat de multa umezeala ca vara si absolut oricine are nevoie de un produs de curatare care sa nu faca spuma, adica sa fie mai bland cu pielea.

3. Fond de ten aplicat pe piele uscata

Oricat de grozava ar fi formula fondului de ten, acesta nu arata bine pe un ten uscat. Daca vrei ca aspectul de piele deshidratata sa nu fie agravat de fondul de ten, atunci nu il utiliza. Insa, important este sa combati aceasta problema prin exfolieri regulate si folosirea unei creme cat mai hidratante de noapte. Dupa ce aspectul se va imbunatati, alege un fond de ten hidratant, nu mat, si evita sa folosesti pudra.

4. Luciu de buze ales gresit

Faptul ca buzele pot fi afectate de frig este destul de cunoscut, crapaturile aparute pe suprafata lor fiind cel mai clar semn in acest sens. Pentru a le ingriji cat mai bine este esential sa folosesti un luciu de buze vascos, nu ceros, care sa patrunda in profunzimile fisurilor. De asemenea, evita orice produs care contine lanolina (verifica lista de ingrediente), mai ales daca ai o piele foarte sensibila sau cu eczeme si fereste-te de acelea care sunt intens parfumate.

5. Nefolosirea unei creme ce ofera protectie solara

Chiar daca nu se vad la fel de puternice ca vara, razele solare sunt destul de daunatoare si iarna, iar pielea ta este expusa in continuare. Daca stai afara fie doar si 30 de minute in fiecare zi (in total), timp de cinci zile pe saptamana, asta inseamna intr-un an aproximativ 7.800 de minute la soare. Pentru a te proteja, alege o crema cu spectru larg (atat impotriva razelor UVA, cat si a celor UVB) si cu un factor de protectie de cel putin 30.

6. Neglijarea mainilor

Expunerea mainilor la frig poate duce la crapaturi pe suprafata pielii si la exfolierea unghiilor. Ca sa atenuezi aceste consecinte este esential sa porti manusi, sa folosesti un sapun mai bland, sa te clatesti cu apa calduta si sa iti dai des cu crema pentru maini.

7. Neglijarea picioarelor

Si picioarele au nevoie de ingrijire pe timp de iarna, astfel ca ar fi bine sa iti faci pedichiura cel putin la fiecare sase saptamani. In plus, daca ai grija de ele iti va fi mai usor sa le pregatesti pentru sezonul cald. Pentru a curata zonele cornoase, scufunda-ti picioarele in apa calda cu sapun, timp de 15 minute, si apoi foloseste o piatra ponce.

8. Bronzatul in exces

Evita sa folosesti solarul sau produsele autobronzante care iti inchid foarte mult pielea la culoare. Daca insa vrei neaparat sa arati bronzata si pe timpul iernii, poti folosi o lotiunde corp cu o doza mica de autobronzant. Iar pentru fata nu utiliza decat un produs care iti inchide culoarea pielii cu o singura nuanta fata de cea naturala.

9. Fara machiaj rezistent la apa

Multe femei folosesc astfel de produse doar vara, cand umiditatea este mai mare, insa, pentru a evita ca machiajul sa se intinda in cazul in care esti expusa unui vant puternic sau unor precipitatii abundente, utilizeaza in special rimel si tus de ochi rezistente la apa.

10. Folosirea gresita a palariei

Sa porti palarie iarna este un lucru bun atat pentru sanatate, cat si in ceea ce priveste stilul vestimentar. Insa, daca vrei sa nu te alegi cu un par dezordonat si incurcat dupa ce o vei da jos, tine cont de urmatoarele trucuri: asigura-te ca parul este complet uscat (daca mai e fie si doar usor umed se va usca luand forma palariei) si, in cazul in care este mai lung - piaptana-l in partea opusa celei in care il tii de obicei, dandu-l la loc dupa ce iti scoti palaria. Daca este scurt - da-ti cu putin gel sau doar cu apa, trecandu-ti degetele prin el.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#greseli frumusete iarna, #greseli infrumusetare iarna, #ingrijire frumusete iarna, #frumusete iarna, #infrumusetare iarna, #ingrijire iarna , #frumusete