Cele mai frecvente probleme ale pielii la femei si cum le poti ameliora

Luni, 13 Iunie 2011, ora 12:58
4852 citiri
Cele mai frecvente probleme ale pielii la femei si cum le poti ameliora

S-au gasit nenumarate metode pentru a scapa de grasimea corporala, dar nu la fel se poate spune despre imperfectiunile cosmetice care apar odata cu fluctuatiile de greutate.

Cremele care promit sa faca minuni nu sunt intotdeauna eficiente, ci uneori doar mascheaza problemele pe moment. My Health News Daily prezinta cateva intre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta o femeie in ceea ce priveste corpul sau si cum pot fi acestea ameliorate.

Celulita

"Celulita este cauzata de celulele grase care se aduna sub suprafata pielii", dupa cum explica dr. Shasa Hu, profesor asistent pe probleme dermatologice la Universitatea din Miami, Florida. "Celulita depinde in mare masura de modul in care corpul fiecarei persoane grupeaza grasimea. Este absolut normal sa ai celulita, chiar si bebelusii avand-o. Asa ca nu este o conditie patologica, doar ca, in cazul anumitor femei, este mai vizibila".

Din pacate, aceasta dispare foarte greu. Pierderea in greutate ajuta intr-o oarecare masura, scapandu-te de o parte din grasime, dar nu exista crreme care sa o faca sa dispara in totalitate. Hidratarea poate sa o ascunda, aducand pielea la un strat uniform.

Decolorarea pielii

Petele si decolorarea pielii sunt foarte comune in zona pieptului si pe spate, facand ca pielea sa aiba un aspect neuniform. Afectiunea este mai vizibila pe pielea cu prea mult sau prea putin pigment. Este cauzata in special de "tinea versicolor", o infectie comuna a pielii. Aceasta este comuna in special in climatul cald si pe timpul verii.

"Cel mai bun sfat pentru oamenii care se confrunta cu asa ceva este sa foloseasca creme protectoare impotriva radiatiilor solare, astfel incat pielea sa nu se inchida prea mult la culoare".

Vergeturile

Vergeturile sunt cauzate de schimbarea rapida in greutate, fie ca este vorba de slabit sau de ingrasat. Nivelul de colagen nu face fata schimbarilor si nu poate ajuta pielea sa se adapteze modificarilor. Apar cel mai des la adolescente, femei insarcinate sau persoane supraponderale si obeze. Prima data apar ca niste dungi usor rosiatice, apoi albindu-se. Cel mai adesea pot fi observate pe coapse, abdomen, fese si sani.

Nu exista tratamente pentru vergeturi, dar sunt unele creme care le fac mai putin vizibile.

Varicea superficiala (vene in forma de panza de paianjen)

Venele in forma de panza de paianjen sunt intalnite pe picioare, in apropierea gleznelor, fiind cauzate de un circuit sanguin prost. "Sangele, in loc sa se intoarca spre inima, asa cum este normal, ramane pe loc, acumulandu-se in capilare si dilatandu-le, ceea ce duce la aceste vene sparte", explica dr. Hu. Ele apar in special la oamenii care stau prea mult in picioare, din cauza fortei de gravitatie, care impiedica circuitul natural al sangelui.

Este important sa fie luate masuri de prevenire impotriva venelor-paianjen, iar atunci cand deja au aparut sa fie purtati ciorapi speciali. De asemenea, se recomanda sa tii picioarele mai ridicate decat restul corpului atunci cand stai jos si sa faci exercitii fizice pentru a imbunatati circuitul sanguin.

Intre timp, printr-un produs autobronzant le poti masca. Poti apela si la tratamente cu laser in cazul in care te incomodeaza foarte tare. In cazul acesta, ai nevoie de consultul unui doctor de specialitate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#vergeturi femei, #celulita sfaturi, #decolorare piele motive, #vene sparte motive, #vene sparte solutii, #probleme piele femeie , #frumusete