Chirurgie estetica: Aspecte majore care influenteaza rezultatul (sau aprecierea rezultatului) unei interventii

Advertorial
Miercuri, 03 August 2016, ora 09:00
62858 citiri
Chirurgie estetica: Aspecte majore care influenteaza rezultatul (sau aprecierea rezultatului) unei interventii
Foto: Dr. Ovidiu Grecu - chirurgie plastica

Chirurgia plastica a fost si este un subiect tabu spune dr. Grecu, care are la activ nenumarate interventii de implant mamar, rinoplastie si alte proceduri de infrumusetare.

"Toata lumea a auzit despre aceasta, oricine are un prieten sau o prietena care a recurs la chirurgie estetica si in general toata lumea a auzit, fie si numai din media, despre chirurgia estetica - operatii reusite, nereusite, gresite sau foarte bune", spune dr. Grecu.

Orice referire la o astfel de situatie include de cele mai multe ori si numele unui medic estetician, cel care a reusit, sau, dupa caz, a gresit interventia.

Plecand de la premiza ca atat medicii cat si pacientii au un sigur scop - ca rezultatul interventiei sa fie cat mai bun si sa indeplineasca toate asteptarile, fie ele obiective sau subiective, trebuie putin nuantata aceasta situatie si mai ales modul de apreciere a rezultatelor unei interventii.

Din experienta chirurgiei plastice, exista situatii cand si un rezultat apreciat de toata lumea, nu este apreciat de catre pacienta. Asadar este important de trasat cateva reguli sau principii in baza carora putem sa apreciem un rezultat in chirurgia plastica, spune medicul estetician Ovidiu Grecu.

Exista 3 aspecte majore care influenteaza rezultatul (sau aprecierea rezultatului) unei interventii:

  1. Insusirile fizice al pacientei
  2. Priceperea, profesionalismul medicului
  3. Intelegerea realitatii de catre pacienta, pentru un raport corect intre asteptari si o apreciere corecta a rezultatelor

Care este modul de stabilire a asteptarilor, raportul dintre asteptarile subiective si cele obiective? Dr. Grecu spune ca este important de notat ca o interventie executata impecabil poate avea un rezultat mai mult sau mai putin previzibil, uneori nesatisfactor. Cum este posibil?

Cum gandeste un pacient inainte de consultatie

Datorita informatiilor cu care este bombardat accesand Internetul, fie publicatii serioase, de scandal sau social media, dar mai ales pentru ca aceasta stiinta, chirurgia plastica, se adreseaza unor chestiuni foarte vizibile anatomic, asteptarile pe care le are ii par logice si "garantat obtinute" daca medicul este bun.

Din pacate, realitatea este ca "cel mai bun chirurg plastician din lume" poate sa obtina un rezultat nesatisfacator. De ce? Pentru ca remodelarea tesuturilor umane nu se supune regulilor matematice.

Este arta chirurgiei plastice asemanatoare picturii sau sculpturii, cu un rezultat identic cu cel din mintea artistului? Ei bine, nu! Regulile chirurgiei plastice sunt cele induse de rezultatele statistice care au determinat aparitia unor principii chirurgicale - care sunt de asemenea relative si au limitele lor.

Arta unui chirurg plastician este aceea de a aplica principiile astfel incat sa obtina cel mai bun rezultat posibil din tesuturile pe care le are la dispozitie, la inceputul interventiei. Dar mai ales de a transmite viitoarei paciente limitele interventiei chirurgicale in cazul ei, imprevizibilitatea rezultatului si de a o face sa aiba astepari realiste, in concorcondatna cu tesuturile ei, care sunt unice - la fel ca si rezultatul. Aceasta "arta" medicala este tradusa de catre chirurg prin termenul "indicatie".

Exemplificand - pentru o mai buna intelegere - degeaba isi doreste o pacienta sani mari, daca acestia sunt cazuti inainte de interventie. Aceasta isi doreste un implant mamar - si isi doreste ca rezultatul sa fie unul care sa o incante. Dar nu accepta ceea ce este de fapt indicat in cazul ei - si anume un lifting. Chiar si cand accepta, trebuie sa inteleaga ca sanii nu raman in aceeasi forma pentru totdeauna, iar rezultatul interventiei va fi cel maxim posibil, in cazul sau particular - nu neaparat ceea ce isi doreste ea.

Greutatea, batranetea, gravitatia, problemele de imagine personala, caracteristici anatomice nefavorabile (sanii foarte lasati, moi, instabili) sunt aspecte care pot necesita si alte interventii - cu alte cuvinte asteptarile pe care le aveti de la interventie trebuie sa fie realiste, pentru ca exista situatii in care datorita acestor considerente, care tin strict de structura anatomica a fiecarei persoane, chirurgia nu va poate ajuta la nivelul dorit.

Cu alte cuvinte, ca sa va puteti bucura de rezultatele chirurgiei plastice trebuie sa aveti parte de informatii complete la consultatia preoperatorie si sa va asigurati ca ati inteles perfect limitele, avantajele si posibilitatea evolutiei neasteptate si necontrolate ale unei interventii.

Numai asa, trecand printr-o inverventie conform indicatiei si fara influente nerealiste veti obtine sanse maxime sa va bucurati de rezultate.

Mai multe articole si informati sunt disponibile pe www.drgrecu.ro.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#dr Grecu, #implant mamar, #marire sani, #rinoplastie, #marire buze, #implant lifting, #dr Ovidiu Grecu , #frumusete