Tatuajele, arta de a-ti exprima personalitatea - Fotoreportaj Ziare.com

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 18:38
20394 citiri
Tatuajele, arta de a-ti exprima personalitatea - Fotoreportaj Ziare.com

Te-ai plictisit de lucrurile comune din jur, vrei sa iesi cumva in evidenta, sa iti exprimi personalitatea, o preferinta muzicala sau de oricare alt fel, sa ii faci o declaratie unica persoanei iubite sau pur si simplu iti doresti sa incerci ceva nou? Asta inseamna ca esti pregatit pentru a-ti face un tatuaj.

Nu iti trebuie mare lucru pentru a face acest lucru, doar determinare, sa ai peste 18 ani sau macar peste 16 ani si un parinte intelegator, care sa vrea sa te insoteasca la salon. De aici lucrurile sunt simple, iar de durere nu are de ce sa-ti fie frica, pentru ca mai mare este spaima de durere decat realitatea.

Nu, nu am incercat sa-mi fac un tatuaj, asa ca nu pot spune ca am dus experienta pana la capat, dar am obtinut destul de multe informatii folositoare pentru tine, cel care stai si te gandesti daca merita, daca este sigur, daca lumea te va judeca, daca nu cumva vei regreta apoi. Chiar am avut ocazia sa asist la efectuarea unui tatuaj, rezistand cu stoicism la vederea acelor, care, marturisesc, imi dau fiori.

Echipa de la Funky Tattoo a fost mai mult decat dornica sa explice in amanunt ce inseamna arta tatuajului. Cei doi baieti, ambii cu experienta de cativa ani buni in domeniu, m-au lamurit, asa ca iata ce am aflat de la ei:

De ce ai nevoie pentru a-ti face un tatuaj

In primul rand, este esential, asa cum am spus si mai sus, sa treci de varsta majoratului. Daca nu, trebuie sa ai 16 ani impliniti si sa vii insotit de un parinte. Atentie, parinti, caci unii dintre cei care vin sa-si insoteasca odorul se imbolnavesc de "virusul" tatuarii si apoi revin chiar ei sa isi imprime ceva pe corp, dupa cum povesteste Emanuel.

In afara de varsta, nu mai ai nevoie decat de curaj si de un mic baton de ciocolata in buzunar, pe care sa-l gusti in cazul in care iti scade glicemia.

Trebuie sa fii sincer si sa spui daca ai probleme cu tensiunea, daca iti este frica de ace, daca ai alergii si alte boli care te-ar putea pune in pericol.

De ce nu te vei teme pentru sanatatea ta cand te tatuezi

Apoi, odata ce ai trecut peste aceste masuri de siguranta, intervine grija pentru sanatate pe care o are fiecare dintre noi atunci cand vine vorba de ace, sange si trasmiterea bolilor. Totusi, trebuie sa-ti dai seama ca a trecut vremea cand tatuajele se faceau cu ace gasite cine stie pe unde si cu tus de imprimanta. Acum sunt reglementate clar conditiile in care se poate lucra intr-un salon specializat.

Toate acele sunt de unica folosinta, toate celelalte instrumente sunt sterilizate dupa fiecare folosire, aparatul in sine este acoperit cu o folie protectoare care se schimba si ea, cel care executa desenul are manusi, sort sau halat si totul este igienizat in jur.

Pielea ta este curatata cu spirt si cu alte solutii, iar toate acele se desfac din ambalaj in fata clientului, pentru a nu exista dubii. Vopseaua este vegetala, ceea ce inseamna ca in mare proportie este facuta din plante, asa ca in mod normal nu are de ce sa ofere efecte secundare adverse sau sa-i faca rau epidermei pe termen lung, spune Stefan.

In cazul in care ai diabet, lucrarea se va efectua cu mare atentie, fiind mereu monitorizat felul in care te simti. Doar persoanele care sufera de epilepsie nu au voie sa isi faca tatuaje, din cauza ca pot suferi o criza.

Cum sa-ti alegi cabinetul potrivit

Exista persoane si persoane, unele fac tatuaje in apartamentul lor, in cine stie ce conditii, altora le place sa lucreze ca la carte si sa aiba un spatiu special pentru asa ceva. Despre asta este vorba si in cazul echipei cu care am discutat. Ei mi-au povestit ca este foarte importanta persoana pe mana careia iti lasi pielea, caci cineva neexperimentat nu va reusi decat sa iti faca un semn urat, cu care vei trai toata viata.

Exista la noi Uniunea Tatuatorilor Romani, care are cateva saloane afiliate in toata tara.

Ele nu sunt prea multe, dar suficiente incat orice tanar care vrea sa-si aleaga aceasta meserie sa poata merge si sa faca un stagiu de ucenicie sub indrumarea unui expert. Dupa un timp, el primeste o diploma prin care ii este atestat profesionalismul. Asa ca nu ar strica atunci cand vrei sa iti faci un tatuaj sa intrebi de un asemenea document.

De ce este important sa alegi o persoana specializata

Un profesionalist va sti ce culori sa foloseasca in functie de nuanta pielii tale, ce grosime a acului sa aleaga pentru diferite modele, va sti sa te consilieze despre forma, marimea si zona unde vrei sa-ti faci desenul pe piele, astfel incat sa arate cat mai bine.

Tatuaj in loc de operatie estetica, pentru vindecarea amintirilor urate

Exista accidente in urma carora oamenii raman cu semne urate, cicatrice care nu se videca odata cu trecerea timpului, arsuri pe suprafete mai mari sau mai mici de piele sau decolorari. Exista varianta operatiilor estetice, care sa acopere aceste urme pe cat posibil, sau cea a tatuarii zonei respective, astfel incat sa ramana in continuare, dar sa fie infrumusetata.

Astfel poti reusi sa devii mai puternic decat episodul urat din viata ta, capeti o putere asupra sa, il accepti ca fiind parte din tine, nu il excluzi, dar il transformi astfel incat sa-ti fie pe plac si sa nu te mai sperie nici amintirea, nici semnul.

Cumpara-ti un tablou si pune-l pe... piele

Modele de tatuaje difera extrem de mult, asa cum si fiecare persoana in parte este unica si speciala: de la cei care vor sa-si faca o inimioara, cei care isi noteaza numele sau initiala persoanei iubite pana la cei care vor sa-si faca adevarate tablouri pe spate.

Nu, nu este exagerare, caci multe tablouri ajung pe pielea oamenilor, cea mai mare cautare avand-o cele ale lui Salvador Dali, dupa cum povesteste Emanuel.

Multe fetele vor sa aiba inscriptionat pe piele exact ce are si Rihanna, pe cand preferatul baietilor este David Beckham, detinatorul a peste 10 tatuaje.

Apoi mai sunt inscriptionarile in diverse limbi, cum sunt cele in limba chineza, craniile, inimioarele, bratarile si orice are legatura cu diversele pasiuni ale clientilor.

Practic, iti poti alege orice model doresti, poti veni cu el la cabinet, se creeaza un desen pe piele cu ajutorul indigo-ului si apoi se trece la treaba, dupa o discutie cu tatuatorul, care te va ajuta cu orice sfat ai nevoie.

Cine se tatueaza?

Oricine vrea, general vorbind. Nu exista clasa sociala clara, caci si cel mai serios domn cu papion te poate surprinde cu un tatuaj intr-o zona usor de ascuns de mansetele sau gulerul bine apretat al camasii, astfel incat sa nu i se vada latura rebela la serviciu.

Varsta majoritatii clientilor este intre 18 si 35 de ani, dar Emanuel isi aduce aminte cu placere de un domn care la 65 de ani si-a luat inima in dinti si si-a tatuat o frumusete de vultur aproape pe tot spatele, barbatul cu pricina nefiind vreun motociclist sau rocker infocat. De fapt, acela era primul sau tatuaj, facut la varsta la care alti oameni "se cumintesc".

Unde sa iti faci tatuajul ca sa nu doara prea rau

Durerea este ceva relativ, fiind simtita in mod diferit de fiecare persoana. Totusi, cele mai sensibile locuri raman acelea de la cot, talpa, gat, clavicula si in general unde pielea este aproape de os.

Fetele se pare ca sunt mai rezistente si se plang mai putin, poate si pentru ca sunt obisnuite cu epilatul, senzatia tatuatului fiind asemanatoare, dupa cum spun multe dintre ele.

Cum sa ai grija de tatuaj

Dupa ce ai obtinut ceea ce voiai, trebuie sa ai grija de el pentru a nu se deteriora. In primul rand, in jur de 2 saptamani dupa tatuare este bine sa folosesti o crema speciala, indicata de catre cei de la salon, care sa nu lase pielea sa formeze o coaja si sa se urateasca modelul. Nu trebuie sa te sperii daca dupa 3-4 zile cade prima pelicula de piele si desenul capata o tenta albastruie, caci aceasta va trece in cateva zile.

Dupa aceea, de fiecare data cand mergi la mare, ai grija sa folosesti crema cu factor mare de protectie pe zona respectiva, daca nu vrei ca tatuajul sa se inverzeasca si sa arate de parca cine stie ce alge ti-ar fi crescut pe piele.

Specialistii spun ca, tinand cont de aceste masuri de precautie, un tatuaj nu are de ce sa reziste mai putin de 7-10 ani fara cea mai mica deteriorare.

Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru un tatuaj

Tatuajul se plateste in functie de timpul necesar desenarii lui. Se plateste in jur de 150 de lei pe ora, acesta fiind si pretul minim, chiar daca dureaza mai putin de atat sa fie executat.

Daca te intrebi cat poate tatuatorul sa execute intr-o ora, afla ca inseamna cam o portiune de piele de 4 cm pe 5 cm. Desigur, asta variaza foarte mult in functie de complexitatea modelului, de cate detalii sunt si cat de migalos este sa le realizezi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#tatuaje modele, #tatuaje informatii, #tatuare sugestii, #tatuare idei, #tatuaj pret, #tatuaj durere , #frumusete