Cum luptati impotriva ridurilor

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 19:10
7709 citiri
Cum luptati impotriva ridurilor
Foto: Journal des Femmes

Nu exista secrete in ceea ce priveste pastrarea unui ten fara riduri. Pur si simplu trebuie sa fiti atente la anumite obiceiuri ce tin de hrana, odihna, hidratare si sa acordati pielii ingrijirile necesare inca de la aparitia primelor cute.

Efectele trecerii timpului asupra chipului unei femei pot fi atenuate. Urmariti cateva sfaturi pentru a va mentine tenul frumos si a evita, pe o perioada cat mai lunga de timp posibil, ca ridurile sa va brazdeze fata, potrivit Journal des Femmes

Alimentatie sanatoasa

S-a spus mereu ca o alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in fructe si legume, nu poate decat sa va aduca vitaminele si antioxidantii foarte necesari mentinerii unui ten cat mai placut. Daca acest aport nu este suficient, puteti opta pentru suplimente alimentare bogate in antioxidanti (vitaminele A, C, E), in zinc, cupru, magneziu, seleniu si in acizi grasi (Omega-3 si Omega-6).

Masaj facial

Un masaj facial executat bine contribuie la destinderea si netezirea trasaturilor fetei, eliminand atat ridurile cat si brazdele adanci. Aplicati cu gesturi simple, eficace, o crema pentru a relaxa muschii faciali.

Sunt tehnici pentru fiecare portiune a fetei. Ca sa estompati ridurile orizontale ale fruntii, efectuati miscari repetate de la centrul fruntii spre tample. Pentru zona dintre sprancene (incruntare), incepeti miscarile de la baza nasului spre maxilar, apoi de la coltul gurii, tot spre maxilar, si de la centrul barbiei mereu spre maxilar. Impotriva ridurilor "laba de gasca", de la ochi, efectuati miscari blande, circulare, in jurul ochilor.

Metode de ingrijire corespunzatoare tipului de ten

Tenurile sensibile, uscate, mixte, mature sau grase nu accepta aceleasi ingrijiri. De aceea, e bine mai intai sa vi se stabileasca un diagnostic al tipului de piele, ca apoi sa adaptati tratamentul potrivit.

Inca de la aparitia primelor riduri, peelingul este recomandat, deoarece exfolieaza cu blandete, regleaza sinteza de melanina si o stimuleaza pe cea de colagen. Prin eliminarea celulelor moarte, tenul va arata intinerit.

Mergeti la un centru de frumusete

Pentru regenerarea unui ten tern, obosit, agresat de factorii climatologici, de trei-patru ori pe an (daca ne gandim la schimbarile de anotimp), o ingrijire realizata de un profesionist e binevenita.

Incepeti din timp ingrijirea tenului

Dermatologii recomanda fetelor sa foloseasca incepand cu varsta de 15 ani o emulsie hidratanta, iar de la 20-25 un produs de ingrijire adaptat conturului ochilor, zona cea mai sensibila a fetei si predispusa aparitiei ridurilor timpurii.

Evitati fumatul

Tutunul este un mare dusman, s-a spus de atatea ori. Provoaca multe neplaceri organismului. Dar, retineti ca el contribuie la ingustarea vaselor ce hranesc pielea, astfel incat celulele cutanate devin fragile. De aici, aspectul unui ten tern si obosit.

Ramaneti zen

Stresul va da batai de cap, fizic cat si psihic. Apar striatii, semne pe chipul vostru, care, cu timpul, greu pot fi indepartate. Adevarat, ele sunt parte din ridurile de expresie. Cosmetica si-a propus sa le atenueze, dar, pentru sanatatea voastra, daca veti constata ca sunteti stresate, atunci ramaneti zen.

Odihniti-va suficient

Oboseala fizica isi lasa amprente pe fata. Somnul reparator este in acest caz foarte important, deoarece pielea profita de perioada de acalmie si se regenereaza. Folositi produse speciale de noapte, lasand in acelasi timp pielea sa respire.

Hidratati-va cu apa

Nu e nevoie sa vorbim de consecintele nefaste ale alcoolului asupra tenului (cuperoza, de exemplu, care accentueaza imbatranirea timpurie a pielii). Beti multa apa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frumusete sugestii riduri fata, #metode prevenire riduri , #frumusete