Cum sa ai unghii sanatoase si rezistente

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 09:43
6116 citiri
Cum sa ai unghii sanatoase si rezistente

Femeile se ingrijesc foarte mult de tenul lor, dar mainile raman cel mai adesea in planul secund, de aceea unghiile au sanse mari sa nu fie taiate, curatate si hidratate asa cum ar trebui. Iar fara unghii frumoase, degetele nu vor avea un aspect placut.

Unghiile sunt compuse din proteine numite cheratina, crescand de la baza aflata sub cuticule. Celulele vechi, care se intaresc in timp, sunt inpinse in afara de cele noi. Unghiile sanatoase ar trebui sa aiba o suprafata neteda, uniforma, fara pete sau iregularitati.

Conform Health and Lifestyle, orice persoana trebuie in primul rand sa bea multe lichide pentru a avea unghii cat mai puternice, apa prevenind deshidratarea si ruperea lor. Acest obicei te va ajuta si in ceea ce priveste pielea si parul.

Apoi, in fiecare seara inainte de culcare trebuie aplicata o crema hidratanta pentru a le mentine catifelate. Este si mai bine daca acea crema contine vitamina E, ajutand la repararea cuticulelor.

Vitaminele sunt foarte importante pentru unghii, de aceea conteaza si alimentatia. Fructele si vegetalele sunt indicate, dar si vitamina D si calciul. Laptele degresat si iaurtul sunt doua produse esentiale. In cazul in care consideri ca nu te hranesti adecvat, poti opta pentru suplimente cu mutivitamine.

Cand speli vasele sau haine la mana, ai grija sa porti manusi, caci detergentii pot sa-ti deterioreze unghiile. De asemenea, ai grija sa folosesti pila in mod regulat, aceasta netezindu-le si ferindu-le de rupere.

In niciun caz nu trebuie sa iti rozi unghiile, chiar si atunci cand observi o imperfectiune si vrei sa o repari rapid. Dintii nu sunt niciodata o ustensila potrivita de ingrijire, caci pot crapa unghile, marind riscul unor infectii.

Dupa baie, cand unghiile sunt umede, trebuie sa le acorzi atentie speciala si sa le usuci, mai ales portiunea de dedesubt, unde se pot aduna germeni. In plus, daca apelezi la ajutorul unui specialist, mergi la salon cu propriile ustensile, pentru a nu lua anumite boli de la alte persoane.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#unghii sanatoase sfaturi, #unghii sanatoase frumoase, #unghii frumoase ingrijire, #unghii frumoase tratament, #vitamine unghii , #frumusete