Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa creezi cel mai bun exfoliant pentru piele

Joi, 12 Martie 2015, ora 12:02
26690 citiri
Cum sa creezi cel mai bun exfoliant pentru piele
Foto: Doctor AZ

Multi exfolianti promit cele mai bune rezultate, dar putini dintre ei au efectele miraculoase pe care le presupun. Un exfoliant creat acasa poate fi mai bun adresandu-se nevoilor unice ale pielii tale. Descopera cele mai bune ingrediente pentru a concepe cele mai bune produse exfoliante pentru toate tipurile de piele.

Alege exfoliantul

Primul pas este sa alegi cea mai buna reteta de exfoliant pentru pielea ta. Alege intre zahar si sare, cu varietatile lor respective: zahar alb, zahar brun, sare de masa iodata sau sare neagra de mare. Daca ai o piele sensibila, ar trebui sa optezi pentru zaharul brun, fiind cel mai delicat exfoliant. Sarea neagra de mare este cea mai abraziva, indepartand pielea moarta si stimuland reinnoirea celulelor.

Utilizari neasteptate pentru cafea

Alege uleiul

Pentru a crea cel mai bun exfoliant pentru fata, trebuie sa alegi si uleiul potrivit. Uleiul de masline este cea mai buna alegere pentru pielea uscata, incat acesta o va hidrata fara sa iti astupe porii. Daca ai o piele predispusa la acnee, uleiul de sofran poate calma pielea iritata, prevenind astuparea porilor. Uleiul de migdale protejeaza pielea de radiatiile UVB si ajuta la tonifierea ei. Uleiul de avocado este un hidratant bogat pentru piele. Bogat in antioxidanti, uleiul de cocos previne imbatranirea prematura a a pielii.

Alege fructele/legumele

Ultimul pas in crearea celui mai bun exfoliant este alegerea fructelor sau legumelor care indeplinesc nevoile pielii. Tine minte ca exfoliantii care contin fructe proaspete au o perioada de valabilitate mai scurta si ar trebui pastrate in frigider. Kiwi si capsunile sunt o alegere buna, daca vrei sa ai un ten luminos. Ananasul contine o enzima care poate dizolva celulele moarte ale pielii, care o predispun la acnee. Datorita continutului de licopen, rosiile vor proteja pielea de radiatiile UV. Castravetii reduc retentia de apa si au un efect calmare.

Ai grija de pielea ta cu o masca exfolianta din cafea facuta acasa

Ai nevoie si de un recipient din plastic, pentru a depozita exfoliantul facial.

Din moment ce ai ales ingredientele pentru tipul tau de piele, urmatorul pas implica prepararea retetei. Aici ai un ghid care iti explica pas cu pas cum sa creezi o reteta de exfoliant pentru tipul tau de piele.

1. Masoara uleiul. Ar trebui sa ai de doua ori mai mult decat zahar sau sare.

2. Asaza ingredientele intr-un bol si amesteca pana la omogenizare.

3. Adauga un fruct sau o legume tocata si amesteca. Nu amesteca prea mult, incat nu vrei ca zaharul sau sarea sa se dizolve.

4. Pune continutul intr-un recipient. Amestecul poate fi pastrat la frigider pana la 2 saptamani.

Cel mai bun exfoliant pentru piele uscata sau matura

Daca ai o piele matura sau uscata, vei avea nevoie de un exfoliant care sa pastreze pielea supla si hidratata. Cel mai bun amestec pentru tine este cel preparat din sare de masa, rosie si ulei de masline. Pentru cele mai bune rezultate, foloseste coaja de rosii.

Exfoliant pentru pielea predispusa la acnee

Daca ai un astfel de ten, cel mai bun exfoliant este unul care sa indeparteze celulele moarte, fara sa usuce pielea. Amestecul perfect se poate face din zahar alb, ulei de sofran si ananas.

Masti de legume pentru o piele radioasa

Exfoliant pentru piele normala/combinata

Daca ai o piele normala sau combinata, acest exfoliant facial iti poate lumina tenul. Amesteca zahar alb, ulei de sofran si kiwi proaspat.

Exfoliant pentru piele sensibila

Daca ai pielea sensibila, vei avea nevoie de un exfoliant de calmare, netezire. Cel mai bun este creat din zahar brun, avocado si castravete.

Cel mai bun exfoliant facial

Aceasta este cea mai abraziva combinatie, deci poate vrei sa o eviti daca ai pielea sensibila. Contine sare neagra de mare si ananas, care va ajuta la exfolierea pielii si ulei de cocos pentru un efect de calmare.

Revista YVE

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Prepara cel mai bun exfoliant, #preparare exfoliant piele, #preparare exfoliant fata , #frumusete