De ce pari obosita desi nu esti

Luni, 06 Iulie 2015, ora 10:36
11637 citiri
De ce pari obosita desi nu esti
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Respecti regulile medicului fara ezitare, dormi opt ore pe noapte, iei o pauza cand simti ca nu mai faci fata volumului de munca. A doua zi, totusi, oricat de multa energie ai, chipul te tradeaza: cearcanele sunt la fel de adanci si greu de ascuns.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

Cauze

Pentru a putea pune capat acestui cosmar, trebuie sa intelegi, mai intai, de ce nu dispar de la sine. Pe de-o parte, poate fi mostenirea genetica de vina, explica pentru Ziare.com Lizi Serbanescu, specilist psihoestetica. Daca ai un ten masliniu sau inchis la culoare, zona de sub ochi poate fi hiperpigmentata. Supraproductia de melanina a corpului poate cauza acest aspect nedorit.

Pe de alta parte, trecerea timpului lasa urme adanci, nu? Unele dintre acestea sunt cearcanele, semne ca pielea de sub ochi devine din ce in ce mai subtire si dezvaluie reteaua de vene rosiatice, mici si mijlocii, din aceasta zona.

Daca stii ca alergiile te indeamna adesea sa te freci la ochi, atunci ia si acest factor in considerare.

Mancarimi si ten rosiatic? Ce este dermatita de contact si cum o tratezi

Prevenire si tratament

Prevenirea lor este dificila si imposibila, din pacate, daca are o cauza genetica. Totusi, un stil de viata sanatos, fara expunere la soare, fumat si alte vicii care accelereaza imbatranirea, poate ajuta.

O crema speciala pentru ochi va hidrata intens aceasta zona, inlaturand ridurile, pungile de sub ochi, aspectul de piele lasata si mascheaza si cearcanele. O metoda mai eficienta implica folosirea unui filler. Nu ai nevoie de o cantitate mare, ci atat cat sa dea volum zonei de sub ochi, atenuand aspectul cearcanelor.

Daca nicio metoda nu a dat rezultate, intreaba dermatologul ce sistem cu laser ai la dispozitie pentru reducerea decolorarii cauzata de hiperpigmentare.

Ce este machiajul cu aerograf - 7 motive pentru a-l incerca imediat

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cauzele aparitiei cearcanelor, #cauze aparitie cearcane, #tratament cearcane , #frumusete