Deodorante naturale, create chiar de tine

Luni, 23 Mai 2011, ora 16:15
3750 citiri
Deodorante naturale, create chiar de tine

Deodorantele sunt astazi folosite de toata lumea zilnic, fiind un obiect indispensabil. Ele sunt menite sa evite aparitia mirosurilor neplacute si sa iti dea o nota de prospetime de dimineata pana seara.

Din pacate insa, de multe ori sunt pline de chimicale, care in timp iti pot afecta pielea. Exista insa unele metode de a-ti confectiona deodorante mai sanatoase, din ingrediente naturale, care vor fi la fel de eficiente ca si cele procurate din magazine. Iata cateva exemple, oferite de Best in cosmetics:

Muscata si chiparos

Aceasta este o combinatie clasica de uleiuri esentiale bune pentru piele si cu miros placut. Muscata are un usor miros floral si se numara printre ingredientele multor produse de ingrijire corporala, avand si efect astringent si antiseptic. Chiparosul reduce transpiratia in exces si este foarte fin. Amestecul va avea un miros floral, cu influente de citrice si lemn, fiind potrivit atat femeilor, cat si barbatilor.

Ingredientele de care ai nevoie: 1 lingurita de votca de calitate, 10 picaturi de ulei esential de muscata, 10 picaturi de ulei de chiparos, 8 picaturi de bergamota, 5 de neroli, 4 de levantica, 3 boabe macinate de piper negru, 4 linguri de Hamamelis virginiana, 2 linguri de apa de albastrea si 2 linguri de apa de flori de portocal.

Obtinere: Masoara cantitatea potrivita de votca, la care adaugi uleiurile esentiale, unul cate unul. Amesteca puternic. Apoi pui Hamamelis virginiana, insotit de cele doua ape de flori. Inainte de orice aplicare, trebuie amestecat bine, pentru a obtine o substanta omogena.

Citrice si ierburi

Acesta este un deodorant fin, antibacterial, ce va avea o aroma proaspata, fiind deopotriva potrivit pentru femei si barbati.

Ingrediente: 1 lingurita de votca, 10 picaturi de bergamota, 8 picaturi de ulei de salvie, 7 picaturi de cimbru, 5 de palisandru, 5 de lamaie, 3 de levantica, 2 picaturi mandarin, 4 linguri de Hamamelis virginiana, 2 linguri de ceai de tei si 2 linguri de apa de flori de portocal.

Obtinere: Adaugi treptat uleiurile peste votca, agitand pe parcurs, apoi adaugi restul ingredientelor. Si aceasta solutie necesita agitare inainte de fiecare aplicare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#deodorant natural, #deodorant natural acasa, #cum faci deodorant acasa , #frumusete