Faci si tu aceste greseli cand iti ingrijesti tenul?

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 08:08
4015 citiri
Faci si tu aceste greseli cand iti ingrijesti tenul?
Howstuffworks

Pentru a-ti ingriji aspectul fizic cat mai bine nu ai nevoie doar de produse cosmetice. Exista greseli pe care le poti face fara ca macar sa ai habar. Stiai ca este important si cum dormi, in ce pozitie, sau ca temperatura apei nu poate fi una oarecare? Chiar si bautul cu paiul sau crema in exces pot face rau.

Womansday.com a scos in evidenta cateva greseli comune pe care le poti face incercand sa ai un ten mai tanar, mai proaspat.

1. Sa dormi cu machiajul pe fata

Procesele de regenerare de la nivelul tenului sunt mult mai intense noaptea si de aceea este esential ca pielea sa fie curata in timpul somnului. In caz contrar, pot sa apara diverse efecte negative cum ar fi petele, cosurile, sebumul in exces, un aspect mat sau uscat al tenului.

2. Sa dormi mai mult pe o singura parte a fetei

In timpul somnului este imposibil sa controlezi pe ce parte a fetei dormi, insa poti macar sa ai grija sa nu adormi frecvent pe aceeasi parte, pentru a evita sa accentuezi ridurile fine. De asemenea, conteaza si sa alegi o perna mai moale, a carei fata sa aiba o tesatura fina.

3. Sa te speli cu apa fierbinte

Curatarea tenului de diversele reziduuri care se aduna mai ales seara, dupa o zi intreaga de expunere la nenumarati factori, este un lucru foarte bun, dar daca folosesti apa fierbinte faci mai mult rau decat bine. Asta deoarece apa care are o temperatura destul de ridicata provoaca spargerea vaselor capilare de pe fata.

Peretii vaselor capilare sunt foarte subtiri si elastici si de aceea sunt atat de sensibili la temperatura. Indicat este sa folosesti apa calduta.

4. Sa iti freci pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cea mai subtire si sensibila de pe fata, mai ales ca nu are glande sebacee. De aceea, cu cat freci mai mult pielea din zona respectiva cu atat aceasta se intinde mai mult. Asadar, evita cat poti sa te freci la ochi dupa ce te-ai trezit si nu apasa prea puternic nici atunci cand te demachiezi cu un buretel.

De asemenea, nu e bine sa tragi de pleoape (unele persoane mai au obiceiul acesta mai ales cand isi pun lentilele de contact. Concret, decat sa ridici mult de pleoapa de sus mai bine departezi ambele pleoape folosindu-te de degetul mare si aratator, pentru a intinde mai putin pielea atat de fina din jurul ochilor.

5. Sa iti dai cu prea multa crema

Din dorinta de a face lucrurile cat mai bine s-ar putea sa iti dai cu prea multa crema. In acest caz, tenul nu poate sa absoarba tot produsul, astfel ca celulele pielii nu vor putea respira cum trebuie, iar porii se vor astupa.

6. Sa bei frecvent cu ajutorul unui pai

Incretirea repetata a buzelor pentru a sorbi un lichid printr-un pai duce la aparitia prematura a unor riduri in zona gurii. Alege mai bine sa bei direct din cana sau pahar. Aceleasi riduri pot aparea si in cazul in care esti fumatoare.

7. Sa iti faci cozi foarte stranse

Atunci cand parul nu sta indeajuns de lejer intr-o coada, ci este foarte strans, radacinile firelor sunt afectate, existand chiar riscul de aparitie a unei afectiuni numite alopecie de tractiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#frumusete, #greseli frumusete, #infrumusetare, #greseli infrumusetare, #greseli ten, #ingrijire ten , #frumusete