Femeia ideala - chipul cel mai frumos a fost stabilit fara dubii

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 17:15
11078 citiri
Femeia ideala - chipul cel mai frumos a fost stabilit fara dubii
Foto: Infoniac

Se spune ca frumusetea este o chestiune de gust si strict subiectiva, dar cercetatorii competenti considera ca pot stabili fara dubii cum trebuie sa arate chipul de femeie ideala, dupa criterii imuabile si fundamentate strict stiintific.

Dupa o selectie indelungata, cercetatorii au declarat-o etalon de frumusete pe tanara britanica Florence Colgate, in varsta de 18 ani, care de altfel a castigat recent un concurs de frumusete naturala - respectiv frumusetea chipului asa cum este el, potrivit Infoniac.

In timp ce alte femei isi perfectioneaza calitatile estetice prin interventii chirurgicale si tratamente cosmetice complicate, Florence Colgate nu numai ca nu foloseste farduri, dar a fost declarata etalon al frumusetei feminine.

Spre deosebire de procedeele clasice, care constau in acordarea de note, in functie de "vizionarea" modelului, in cazul lui Florence au fost verificati parametrii geometrici ai frumusetii, stabiliti dupa studii indelungate asupra capodoperelor clasice ale maestrilor portretisti (pictura si sculptura), preocupati de idealul frumusetii.

Criteriile fetei perfecte

In mod neasteptat, la baza acestei estetici, stau criterii matematice. Astfel, s-a stabilit ca, pentru o infatisare ideala, distanta dintre pupile trebuie sa fie in proportie de 46% fata de distanta dintre urechi.

Desi adesea capodoperele artei plastice respecta acest criteriu, majoritatea frumusetilor apreciate de jurii - celebrele Miss - nu-i dau nici o importanta. La Florence, distanta respectiva este 44%, foarte apropiata de cea clasica.

Un alt criteriu este raportul dintre distanta ochi-gura si lungimea parului din crestet, pana la nivelul de sub barbie. Criteriul clasic a fost stabilit 33,3%, foarte aproape de 32,8%, cel al tinerei britanice.

O apreciere globala se refera la pometii largi, buzele pline si ochii mari, toate reprezentand simboluri de fertilitate, care fac infatisarea foarte atragatoare pentru barbati.

Criteriile au mai stabilit ca frumusetea este strans legata de simetrie. Desi nu se observa, sau nu dam importanta acestui amanunt, la majoritatea oamenilor, partea stanga si partea dreapta a fetei nu sunt identice.

Oricine poate face o experienta simpla, folosind fotografia dubla, respectiv o data direct si a doua oara "in oglinda". Dupa decuparea chipurilor si realaturarea lor, vom constata ca obtinem alta expresie decat cea a persoanei vizate.

Frumusetea si simetria

Frumusetea ideala a unui chip trebuie sa fie insa simetrica, iar Florence corespunde acestui criteriu.

Bineinteles, la toate acestea, se adauga tenul de o calitate exceptionala, pe care Florence l-a explicat numai prin grija ei pentru o alimentatie naturala, bazata pe multe vegetale proaspete si de productie ecologica. De altfel, Florence Colgate respecta sfatul nutritionistilor de a bea doi litri de apa pe zi, bineinteles apa plata, nu de la robinet.

Un detaliu: nu vi se pare ca zambetul fin al tinerei Florence aminteste de subtilitatea surasului discret pe care-l ascunde "Mona Lisa" a lui Leonardo da Vinci? Mie mi se pare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#criterii femeia ideala, #caracteristici femeia perfecta, #criterii frumusete femei, #frumusete clasica femei , #frumusete
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Asa arata nevasta-mea !