Fii in forma: Interventii estetice, pentru a fi impecabila de Sarbatori

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 08:59
2228 citiri
Fii in forma: Interventii estetice, pentru a fi impecabila de Sarbatori
Foto: The Atlantic

Perioada sarbatorilor de iarna este una in care grijile trebuie lasate de-o parte, iar gandurile noastre trebuie sa se indrepte catre frumusete, atat cea interioara cat si cea exterioara. Dincolo de cadourile pentru cei apropiati, fiecare femeie isi poate face un cadou pentru ea, mai ales daca doreste sa radieze de frumusete de Craciun sau de Anul Nou.

Doctorul Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, recomanda cititorilor Ziare.com cateva solutii rapide si accesibile pentru a afisa o tinuta deosebita.

Sunt interventii cu rezultate imediate, rapide si care nu necesita o recuperare indelungata, efectele lor putand fi constatate aproape pe loc.

Marirea de buze

Iata o interventie care se recomanda tuturor persoanelor care doresc un plus de volum la nivel labial. Interventia se realizeaza prin injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, avand ca rezultat niste buze frumos conturate, pline. Rezultatele sunt imediate! Pentru pacientele care prezinta riduri fine periorale, aduce inca un beneficiu: ridurile din jurul buzelor se vor diminua.

Post-injectare se recomanda evitarea fumatului pentru cateva ore si, eventual, aplicarea de gheata la nivel local, precum si masajul buzelor. Efectele dureaza intre 9 si 14 luni.

Desparte-te de riduri! Intra in anul nou cu o fata mai neteda, intinerita!

Injectarea de acid hialuronic are ca efect umplerea ridurilor profunde si intinerirea faciala. Aceasta procedura se recomanda celor care prezinta riduri la nivelul zonelor nazolabiale, al barbiei, periorale, frontale. Este o procedura minim invaziva, nedureroasa, substanta injectabila continand si anestezic local.

Rezultatele se observa imediat, cu amendamentul ca e posibil sa apara o usoara roseata locala post-injectare si umflarea zonei respective pentru cateva ore. Efectele dureaza intre 6 luni si 1 an.

Atenuarea ridurilor

Injectarea de toxina botulinica este solutia de a "sterge", a atenua ridurile de expresie (adica cele produse prin miscarile efectuate de muschii mimicii), ceea ce poate schimba toata fizionomia pacientului, intinerind trasaturile. Toxina botulinica actioneaza prin diminuarea activitatii acestor muschi.

Procedura se realizeaza sub anestezie locala si se recomanda celor cu riduri la nivelul zonelor frontale, periorbitale (asa numita "laba gastii"), intersprancenoase. Efectul se instaleaza imediat, stabilizandu-se complet la aproximativ 3-4 zile de la injectare, rezultatele durand intre 4 si 6 luni, fiind cumulativ in timp. Post-interventie se recomanda evitarea fumatului si a statului in pozitie culcata pentru 4-6 ore.

Procedee si operatii estetice nebanuite

Ridicarea de sprancene

Aceasta este o procedura minim invaziva, ce se realizeaza sub anestezie locala, prin practicarea unor incizii in regiunea sprancenelor si ridicarea acestora cu fire speciale. Efectul este imediat, cu amendamentul ca zonele suprasprancenoase pot fi umflate cateva zile post-operator.

Procedura aduce un beneficiu important persoanelor care, din cauza procesului de imbatranire prezinta o ptoza ("cadere") a sprancenelor, ori persoanelor care au un exces de piele congenital in zona sprancenoasa. Interventia transforma fata, astfel disparand falsa impresie ca persoana este trista, aspect produs de pozitia cazuta a sprancenelor. Altfel spus, aceasta interventie poate readuce fericirea pe chip chiar in prag de Sarbatori.

Blefaroplastia

Pentru o privire luminoasa, mai intensa, pentru ochi intineriti, se recomanda aceasta interventie, care este realizabila sub anestezie locala, nedureroasa nici intra, nici post-operator.

Efectul este de intinerire a zonei oculare, prin eliminarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor. Post-operator sunt posibile aparitia de mici echimoze si a edemului local. Este recomandat repausul de doua-trei zile post-operator. Recuperarea este foarte rapida, cu indepartarea firelor la 5-7 zile post-operator.

Tratamentul perspiratiei

Cu toate ca e timpul cadourilor si al Sarbatorilor in familie, iarna poate fi un anotimp neplacut. Schimbarile mari de temperatura intre interior si exterior, puloverele, hainele groase, toate acestea pot fi un cosmar pentru persoanele ce transpira in exces.

Acest lucru poate fi insa remediat prin injectarea de toxina botulinica la nivelul axilelor. Realizata sub anestezie locala, are efect imediat, iar singurele recomandari post-interventie sunt evitarea aplicarii de creme/deodorant/antiperspirante pe zonele tratate timp de 24 de ore. Efectul este de circa 4-6 luni, cu variatii in functie de organism.

Dr. Cristian Nitescu - medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale

office@operatie-estetica.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Operatii estetice inainte de Sarbatori, #operatii estetice frumusete, #operatii estetice , #frumusete