Make-up cu Lizi Serbanescu: Cinci pasi catre un ten de portelan

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 14:32
5435 citiri
Make-up cu Lizi Serbanescu: Cinci pasi catre un ten de portelan
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Ravnesti la un ten de bebelus, rozaliu, dar chipul tau are mai degraba zone uscate si dure la atingere? Probabil ai de-a face cu o textura neregulata a pielii.

Zilnic, unele arii ale tenului tau (nasul, fruntea sau zona maxilarului) strang mai multe celule moarte decat restul fetei, ducand la un aspect tern si diferite marimi ale porilor. In timpul verii, aceasta conditie extrem de comuna este agravata si de expunerea la soare. La acestea contribuie si varsta, dar si obiceiurile nesanatoase precum fumatul. Iar iarna frigul are partea sa de vina in privinta sensibilitatii tenului.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

Cum poti sa reglezi aspectul tenului tau si sa obtii acea textura fina? Specialistul in psihoestetica Lizi Serbanescu ofera cititorilor Ziare.com cativa pasi.

1. Exfoliaza. Daca stratul de celule moarte este de vina pentru felul in care iti simti tenul, foloseste un scrub de fata o data pe saptamana, insistand pe zonele problema.

2. Incearca un peeling. Iti poti aplica singura acasa unul cu acid glicolic sau poti apela la un salon de estetica pentru unul chimic care sa stimuleze cresterea tesutului intr-o maniera controlata. Vei scapa de celulele moarte, in timp ce incurajezi productia de colagen pentru reducerea liniilor fine si uniformizezi atat textura cat si tonul pielii.

Make-up cu Lizi Serbanescu: Nu crede tot ce auzi! 3 mituri despre produsele naturale de machiaj

3. Aplica ulei in zonele problematice. Daca nu suporti textura aspra a nasului, din cauza punctelor negre, incearca sa aplici putin ulei de fata cu un betisor de ureche. In timp, vei vedea diferenta.

4. Foloseste o solutie antioxidanta cu vitamina C. Aceasta va oferi protectia de care ai nevoie impotriva factorilor de mediu si va reface supletea tenului tau, totodata reducand hiperpigmentarea si petele.

5. Alege produse cu SPF - intotdeauna. Indiferent de sezon, o crema cu protectie solara este la fel de esentiala ca un demachiant.

Make-up cu Lizi Serbanescu: Expirate sau nu? Cum iti dai seama cand trebuie sa arunci cosmeticele

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cinci pasi catre un ten de, #ghid frumusete, #sfaturi frumusete ten , #frumusete