Make-up cu Mirela Vescan: Tusul pentru pleoape, o provocare zilnica

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 09:12
3503 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Tusul pentru pleoape, o provocare zilnica
Foto: Mirela Vescan

Te-ai intrebat vredata cand a fost folosit tusul de ochi pentru prima data sau cum poti face sa reusesti sa trasezi o linie dreapta fara ajutor? Make-up artistul Mirela Vescan povesteste pentru Ziare.com istoria acestuia si ne ofera cateva sfaturi pentru utilizarea sa.

Sunt mai mult de 12 mii de ani de cand tusul a fost utilizat pentru prima data in Egiptul Antic, cand era folosit accentuat si grafic in jurul ochilor cu dublu scop, Mai exact, in jurul ochiului se mai desena inca unul, un semn protector "de deochi", care privit din profil semana cu un peste, un alt semn norocos pentru egipteni.

Sunt aproape 60 de ani de cand tusul pentru pleoape a fost consacrat ca fard solist in machiajul ochilor si de cand mari actrite si femei superbe l-au folosit: Marilyn Monroe, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Brigitte Barfot, Simone Signoret, Romy Schneider etc.

Make-up cu Mirela Vescan: Culoarea anului 2015

In ultimii 15 ani, tusul pentru pleoape a fost considerat constant un fard modern si este prezent tot timpul in tendinte. A fost folosit chiar si de barbatii care au ales un stil alternativ de viata, caracterizat prin subcultura "emo", interesant pentru noi, important pentru ei.

Sub ce forma poate fi gasit

Acesta se poate gasi cel mai des in stare fluida, mai nou in stare de gel-sistem coloidal si uneori in stare lichida, ambalat intr-un creion tip "carioca", cu baton de fibra.

Oricare ar fi tipul de tus ales este nevoie de exercitiu pentru a fi folosit. Iata doua trucuri de aplicare, practice:

Make-up cu Mirela Vescan: Scapa usor de cuperoza, acneea rozacee si varice

- deseneaza traseu cu ajutorul unui creion neutru, ca un fel de ciorna. Peste acest creion este mult mai usoara aplicarea tusului;

- intotdeauna mana care traseaza/deseneaza linia de tus trebuie sa fie spriijinita, cotul ar putea sa stea pe o masa, in asa fel dispare riscul de a trasa o linie tremurata. Acest truc este bun mai ales pentru incepatoare.

Tendintele sezonului

In acest sezon se poarta tusul asociat cu farduri pastelate satinate, in nuante de lila, roz si coral, pentru zi.

Pentru un machiajul de seara tusul se poate aplica mult, vizibil si grafic.

Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul pentru tenul alb

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Tusul pentru pleoape, #trucuri aplicare tus pleoape, #trucuri aplicare tus , #frumusete