Masaj facial pentru reducerea ridurilor: De ce si cum sa il faci

Duminica, 15 Martie 2015, ora 15:51
23915 citiri
Masaj facial pentru reducerea ridurilor: De ce si cum sa il faci
Foto: Fashin365

Te-ai saturat sa incerci produse impotriva ridurilor despre care se spune ca fac "minuni"? Iei in considerare chirurgia estetica? Conform expertilor cosmeticieni, masajul facial este mai putin dureros si o metoda eficienta de a reduce aparitia ridurilor. Aici afli cum masajul facial previne si reduce aparitia ridurilor.

De ce sa folosesti masajul facial pentru riduri

- Stimuleaza circulatia, incurajand schimbul de nutrienti si eliminarea toxinelor;

- Strange si ridica muschii faciali;

- Stimuland circulatia, deschide acele zone in care ridurile au aparut;

- Ajuta la eliminarea pungilor de sub ochi;

- Elibereaza endorfina.

Exercitii pentru liftingul facial

Tehnicile masajului facial

Metoda circulara

Este o tehnica eficienta de masaj pentru riduri pe care o poti incerca acasa. Curata fata si mainile pentru a tine bacteriile la distanta. Poti folosi lotiunea hidratanta obisnuita si uleiul pentru masaj. Nu folosi un produs care contine ulei, daca ai o piele predispusa la acnee. Maseaza cele mai vulnerabile zone la riduri (frunte, obraji, gura), folosind miscari circulare, delicate. Continua timp de 20 de minute.

Metoda tamponarii

Aceasta este o alta tehnica rapida si simpla pentru masarea pielii, care va stimula circulatia sangelui si va revigora pielea. Tamponeaza pielea cu ajutorul varfurilor degetelor. Continua pentru 15-20 secunde.

Maseaza si hidrateaza

Aceasta este o metoda foarte simpla de masaj pe care o poti adapta unei hidratari. Poti folosi o lotiune hidratanta sau un ulei natural, ca cel de jojoba sau cel de sambure de caisa.

Pune ulei in palma si freaca usor. Trece-ti usor mainile in sus de-a lungul pometilor pana ce mijlocul palmelor ating tamplele. Continua pentru unu sau doua minute. Trece-ti o palma peste frunte, pe orizontala, schimband directia mainii. Fa asta pentru un minut. Plaseaza degetele mari sub barbie si maseaza in sus si in jos.

Presopunctura pentru riduri

Poate ca cea mai buna tehnica de masaj pentru riduri este presopunctura. Principalele puncte pentru un astfel de masaj facial sunt situate in coltul interior al orbitei ochiului, colturile interioare ale sprancenelor, la tample, apoi narile si chiar sub nas. Un masaj presopunctural consta in apasarea acestora si a altor puncte ale fetei, stimuland circulatia sangelui, a oxigenului si a energiei.

Masaj impotriva ridurilor din jurul gurii

Zigzag: Asezand ambele maini pe cate un obraz, maseaza pielea din jurul gurii folosind miscari in zigzag.

Ridicare rapida: Tine-ti barbia in maini si ridica pielea catre obraji, folosind miscari rapide de ridicare.

Masaj pentru ridurile de pe gat

Folosind degetele maseaza zona pieptului, a umerilor si a gatului, in miscari circulare mici.

Folosind metoda framatarii, maseaza pielea de pe piept, umeri si gat intre degete, tragand in sus.

Cum sa alegi tratamentul facial ideal pentru tenul tau

Pozitii inspirate de yoga

Miscarile masajului facial sunt inspirate de pozitiile yoga. Ragetul de leu este o metoda eficienta pentru a intari muschii faciali. In genunchi, cu spatele drept, plaseaza palmele pe genunchi. Deschide incet gura si scoate limba afara. In timp ce expiri, intinde complet limba. Pastrand limba in aceeasi pozitie, tine-ti respiratia, deschide ochii si etaleaza-ti dintii. Raspunsul se afla in nume: ar trebui sa arati ca un leu ragand. Incearca sa mentii pozitia cat de mult poti. Relaxeaza-te si repeta.

Cand sa faci masaj pentru riduri

Cea mai buna perioada a zilei pentru masaj facial este dimineata, incat sa stimulezi circulatia si sa reduci cearcanele.

Avertisment

Oricand faci un masaj facial, fii delicata, incat pielea fetei este foarte fina. Foloseste intotdeauna o lotiune de corp sau hidratant si evita zona delicata de sub ochi.

Revista YVE

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Masaj facial pentru reducerea ridurilor, #Masaj facial metode, #tehnica masaj facial , #frumusete