Mentine-te frumoasa cu bere, nuci si fulgi de ovaz!

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 12:07
5799 citiri
Mentine-te frumoasa cu bere, nuci si fulgi de ovaz!

Multe dintre saloanele de cosmetica din ziua de astazi folosesc unele remedii de casa mai vechi, de care poate nici nu stii.

Whole Living iti arata cateva strategii de infrumusetare destul de neobisnuite, care sunt chiar eficiente.

1. Fulgi de ovaz

Antiinflamatori si linistitori pentru ten, fulgii de ovaz contin beta glucan - o fibra solubila care creeaza o pelicula subtire si hidratanta la suprafata pielii. Iata cum sa-i folosesti: pune o mana de fulgi intr-un prosopel curat (panzat de preferinta) si leaga-l pentru ca acestia sa nu se imprastie. Scufunda-l apoi intr-un recipient cu apa calda si stoarce-l de patru-cinci ori. Cand a devenit tulbure, apa este buna de utilizat.

Clateste-te cu ea pe fata si apoi las-o sa se usuce fara a o sterge. In cazul in care trebuie neaparat sa te stergi cu un prosop, fa acest lucru cu miscari cat mai blande.

2. Ulei de avocado

Acesta este bogat in acizi grasi care ajuta la mentinerea unui echilibru in ceea ce priveste hidratarea, iar vitaminele antioxidante A, C si E, pe care de asemenea le contine, protejeaza pielea de factorii nocivi.

Combina intr-o sticla cu dop parti egale de ulei de avocado si ulei de primula (care ajuta la sintetizarea colagenului) si amesteca pana se omogenizeaza. Pune cinci-sase picaturi din produsul rezultat pe tenul curat, maseaza-te si apoi acopera-te cu un prosop cald pentru a stimula uleiul sa patrunda in profunzimea pielii.

3. Nuci

Bogate in ulei, acestea pot fi folosite in urmatoarea combinatie: amesteca un sfert de ceasca de miez de nuca cu o jumatate de ceasca de ulei de masline si o lingura de miere. Pune ingredientele intr-un blender si paseaza-le la viteza mica pana obtii o pasta cu particule fine.

Da-ti apoi cu aceasta pe piele (este buna in special pentru maini si picioare) si maseaza-te cateva minute. Clateste apoi cu apa calda.

4. Portocale

Acidul din aceste fructe ajuta la indepartarea celulelor moarte, mai ales din zonele dificile, cum ar fi genunchii, coatele si calcaiele.

Taie o portocala in doua parti egale. Stoarce sucul de la o jumatate intr-un bol, adauga un sfert de ceasca de zahar granulat si un sfert de ceasca de ulei de masline si amesteca bine. Cu cealalta jumatate de portocala freaca zonele mentionate si alte parti uscate de piele si apoi da-ti si cu amestecul de mai sus, maseaza pentru a indeparta celulele si clateste cu apa calda.

5. Lapte

Acidul lactic din lapte este un exfoliant bland pentru piele, iar grasimile din acesta hidrateaza.

Adauga circa patru litri de lapte integral in cada plina cu apa calda si scufunda-ti trupul in acest lichid. Aceasta metoda este o alternativa eficienta la exfolierile cu sare sau zahar, care pot fi prea dure pentru persoanele care au pielea sensibila, cu eczeme sau care sufera de psoriazis. Daca preferi o baie aromata poti adauga in apa 10-20 de picaturi dintr-un ulei esential, cum ar fi de levantica.

6. Oua

Cantitatea mare de proteine care se gaseste in oua imbunatateste rezistenta parului si ii ofera un plus de stralucire.

Amesteca un ou intreg cu doua linguri de ulei de cocos (bogat in grasimi hidratante) si doua linguri de ulei de susan. Aplica produsul rezultat pe parul uscat si apoi pune-ti pe cap un prosop udat cu apa fierbinte. Stai asa 5-10 minute iar apoi, fara a-l uda intai, spala parul cu sampon si abia dupa aceasta operatie clateste-l.

7. Bere

Drojdia si hameiul din bere dau volum parului, iar aciditatea acesteia ajuta la indepartarea reziduurilor de pe fire. Toarna o sticla de bere peste par dupa ce l-ai samponat si apoi clateste-l. O bere care are un continut mai mare de drojdie este mai eficienta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#trucuri infrumusetare, #trucuri infrumusetare eficiente, #sfaturi infrumusetare, #masti naturale , #frumusete