Nu te alarma degeaba! Cat de mult par este normal sa-ti cada

Vineri, 21 August 2015, ora 09:40
4420 citiri
Nu te alarma degeaba! Cat de mult par este normal sa-ti cada
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

In fiecare zi, dupa dus, te uiti ingrozita la smocurile de par ramase in cada. Pe langa acestea, constati ca se mai aduna cateva dupa periere si stilizare.

Ai o deficienta de vitamine? Nu folosesti produsele potrivite? Ce se intampla cu tine? Sunt intreabari care te vor impiedica sa dormi noaptea si chiar o sa te panichezi gandindu-te ca ai putea fi bolnava.

Inainte sa te framanti, afla ca fiecare om pierde intre 80-100 de fire de par pe zi.

De ce pari obosita desi nu esti

Cauze ale caderii parului

Schimbarile de sezon afecteaza cantitatea de par pierduta, insa tu ar trebui sa-ti faci griji doar daca ai observat ca pierzi mai mult de 100 de fire de par.

Cele mai comune cauze sunt nivelul scazut de fier din organism, nutritia proasta - lipsita de proteine -, problemele cu tiroida, dezechilibrul hormonal, stresul si folosirea multor produse de styling.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

Ce trebuie sa faci

Pentru inceput ar fi bine sa ajustezi regimul alimentar, astfel incat sa incluzi in dieta alimente pline de substante nutritive. Nu te astepta ca dupa cateva legume si fructe sa observi o schimbare, ci ai rabdare un timp.

4 moduri prin care iti distrugi buzele fara sa stii

Au trecut cateva saptamani si nu observi nicio imbunatatire? Acum a venit momentul sa consulti un medic, dar nici in urma tratamentului recomandat de el sa nu te astepti la miracole. Pot trece si 16 saptamani pana sa constati o diminuare a caderii parului.

Chiar si fara sa ai o problema cu caderea parului poti sa investesti in produse reparatorii (masti si balsamuri), dar si suplimente proteice care dau forta si vitalitate podoabei capilare.

Ce este machiajul cu aerograf - 7 motive pentru a-l incerca imediat

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Cat de mult par iti cade, #cadere par normal, #cauze cadere par , #frumusete