Operatiile estetice: Naturali sau frumosi, facuti cu mana noastra?

Marti, 31 Mai 2011, ora 15:43
3360 citiri
Operatiile estetice: Naturali sau frumosi, facuti cu mana noastra?

Nasul prea mare, sanii prea mici, buzele prea subtiri? Nu e nimic care sa nu se rezolve din bisturiu. Tot mai multe tinere apeleaza la chirurgul plastician pentru a arata ca-n reviste si nu duc lipsa de modele care promoveaza luarea frumusetii in propriile maini.

Nicio suma nu e prea mare pentru pometii visati sau pentru o cupa mai mare la sutien. Pe de alta parte, cum ramane cu naturaletea si cu frumusetea interioara care conteaza de fapt? Povesti...

Ioana are 22 de ani si a fost complexata "toata viata" de faptul ca era foarte slaba si nu avea forme. Dupa ani in care le-a invidiat pe fetele cu decolteu generos, anul trecut a venit si vremea ei, cand si-a facut operatie de marire a bustului. Dorinta ei arzatoare i-a convins si pe parintii care se temeau de riscuri si pe prietenul ei care o iubea "si asa".

"Dar problema era la mine: eu NU ma iubeam asa", spune Ioana. Iar pentru 3.000 de euro cat a costat perechea de "gummy bears" (implanturi cu gel siliconic), Ioana a inceput sa se iubeasca din nou.

Principalul beneficiu al operatiilor estetice este o viata imbunatatita in primul rand psihologic, spune dr. Mircea Alexandru Costache, medic in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Pacientii isi recapata increderea in sine in urma interventiilor estetice.

In tabara oponentilor operatiilor estetice se afla si Florentina Opris, instructoare de fitness si realizatoare de emisiuni sportive, care promoveaza modelarea corpului prin sport si spune ca atitudinea conteaza, de fapt, nu perfectiunea corpului.

dr. Mircea Alexandru Costache, Medic Chirugie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva

Operatiile estetice inseamna incredere in sine:

Fie ca vorbim de malformatii congenitale, de defecte dobandite sau de imbunatatirea felului in care aratam, operatiile noastre aduc acelasi beneficiu: un psihic mai solid, construit pe o incredere de sine mai puternica, reintegrare in societate si confortul unei vieti normale.

La chirurgia plastica apeleaza doua categorii de persoane, cele care au nevoie de reconstructii si cele care vor sa imbunatateasca felul in care arata. Toate aceste persoane au nevoie de "minunile" bisturiului, pentru ca in final rezultatul ar trebui sa fie acelasi pentru toti: o viata mult imbunatatita, in primul rand psihologic.

Iata de ce, in sala de operatie, avem pacienti de toate varstele, toate categoriile sociale si pentru care chirurgia plastica este intotdeauna o necesitate, o dorinta pentru mult mai bine, o dorinta pentru frumos.

Florentina Opris, realizatoare emisiuni sportive

Frumusetea vine din interior:

Promovez si sustin adoptarea unui stil de viata echilibrat care sa cuprinda miscare, alimentatie echilibrata si o gandire pozitiva, prin intermediul actiunilor mele si al emisiunilor de pe postul Prima Tv.

Fac acest lucru din convingerea ca aceasta este calea spre sanatatea si frumusetea pe care le dorim. Miscarea te ajuta sa modelezi corpul, alimentatia sustine acest efort, dar si intareste capacitatea organismului de a-si mentine starea de bine si modul in care gandim este de cele mai multe ori decisiv in reusita.

Este adevarat ca aspectul fizic conteaza si ne influenteaza de multe ori in a lua decizii nu tocmai sanatoase, cum sunt operatiile estetice. De cele mai multe ori societatea este cea care impune anumite reguli, cum ar fi "binecunoscuta" "90-60-90". Acest mod de a privi lucrurile este foarte distructiv, pentru ca nu tine seama de individualitatea fiecarei persoane si genereaza tendinte de a deveni niste roboti.

Daca toti si-ar modifica trupul cu ajutorul operatiilor estetice, doar de dragul de a schimba masura la sutien de la 75 la 85, de a mari volumul buzelor, sau de a scapa de riduri cu orce chip, am deveni niste artificiali. Ridurile care apar dupa o anumita varsta, pe care le poti atenua cu ajutorul altor metode mai blande, dau un farmec aparte acelei persoane. Cand avem de la "mama natura" tot ce ne trebuie, care este motivul pentru care exageram? Frumusetea pleaca si din atitudine.

Roxana Bucata

Citeste mai mult despre Operatiile estetice: Naturali sau frumosi facuti cu mana noastra? pe Think Outside the Box

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#frumusete naturala, #frumusete chirurgie estetica, #chirurgie plastica frumusete , #frumusete