Opt trucuri pentru a nu avea probleme cu tenul sensibil pe timpul verii

Marti, 21 Iulie 2015, ora 16:19
7045 citiri
Opt trucuri pentru a nu avea probleme cu tenul sensibil pe timpul verii
Foto: Facebook/Estetic Studio by Lizi Serbanescu

Tenul sensibil nu trebuie sa fie o corvoada. Intr-adevar, reactioneaza mai usor la alergeni si are nevoie de o ingrijire speciala, dar poti evita toate neajunsurile daca tii minte cateva trucuri, explica pentru Ziare.com Lizi Serbanescu, specilist psihoestetica.

Cum ingrijesti pielea sensibila: 10 reguli de aur pentru ochi, buze si decolteu

1. Testeaza produsele

Chiar daca prietenele ti l-au recomandat sau ai citit pe bloguri de frumusete ca este bun, testeaza mai intai produsul "minune" pe o zona mica de piele. Pune putin in spatele urechii si asteapta 24 de ore semne de iritatie sau disconfort. Nu ai patit nimic? Atunci, poti sa-l incluzi in trusa ta cu produse de infrumusetare.

2. Nu te increde prea mult in etichetele "hipoalergenic"

Legislatia privind folosirea termenului "hipoalergenic" corect din punct de vedere medical nu este bine pusa la punct. Asadar, multe produse il includ orbeste. Cand ai indoieli in aceasta privinta, fa testul la care m-am referit mai devreme.

Mezoterapia virtuala, singurul cocktail recomandat de medici - ce poti trata si cum functioneaza

3. Ai grija la hidratare

Nu e suficient sa folosesti crema hidratanta dimineata. Pielea sensibila are nevoie de hidratare si seara pentru protejarea tenului de factori daunatori din exterior.

4. Citeste bine etichetele

Cauta produsele fara parabeni si conservanti si fii atenta la numarul ingredientelor. Trebuie sa fie mai mic de 10 - ai sanse sa eviti, astfel, iritantii.

5. Curata atent tenul

Foloseste un demachiant pentru piele sensibila, light, dar suficient de puternic pentru a indeparta machiajul si alte impuritati. Sterge apoi tenul prin tamponare si aplica imediat crema hidratanta.

6. Poti folosi cosmetice cu incredere...

... dar alege-le pe cele potrivite tenului tau. Foloseste pudra minerala (de obicei fara conservanti si coloranti artificiali) sau un fond de ten pe baza de silicon pentru a elimina riscul de iritatie. Evita rimelul waterproof (chiar daca e la moda vara) pentru ca vei avea nevoie de un demachiant dur.

Foloseste creion de ochi, nu tus, deoarece al doilea contine de obicei latex si iti poate provoca o reactie alergica. Arunca produsele cosmetice mai vechi de trei luni si curata regulat pensulele.

Acneea, dupa adolescenta: Ce o provoaca si cum scapi de ea

7. Nu uita de SPF

Pielea sensibila este vulnerabila la razele soarelui. Foloseste produse cu SPF 30 pe tot parcursul anului ca sa protejezi tenul delicat. Cauta produse cu protectie solara ce contin ingrediente active - oxid de zinc si oxid de titaniu - pentru ca prezinta un risc mai mic decat cele cu oxibenzona, octocrilen si octinoxat.

8. Nu ingreuna tenul

Pielea sensibila reactioneaza negativ la o suita de produse de ingrijire asa ca nu folosi prea multe. Un demachiant, o crema hidratanta si o lotiune cu SPF sunt suficiente.

Mancarimi si ten rosiatic? Ce este dermatita de contact si cum o tratezi

Urmareste pe Ziare.com rubrica de consiliere psihoestetica realizata de Lizi Serbanescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, estetician la Estetic Studio by Lizi Serbanescu, care promoveaza conceptul de psihoestetica.

Psihoestetica genereaza solutii de stilizare a sprancenelor, machiaj, tratamentele de intretinere a tenului in acord cu personalitatea clientului si tintind redresarea increderii in sine si evidentierea autenticitatii.

Consiliere estetica

Daca aveti vreo intrebare pentru colaboratorii Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Trucuri pentru tenul sensibil, #trucuri ten sensibil vara, #trucuri curatare ten sensibil , #frumusete