Pasi simpli catre o piele radianta

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 18:09
3331 citiri
Pasi simpli catre o piele radianta

Reimprostpateaza-ti si intinereste-ti pielea cu cateva strategii usoare si extrem de eficiente. Acesti pasi te vor ajuta sa iti rezolvi toate problemele pielii si sa devina mai catifelata si mai stralucitoare.

Daca ai observat ca pielea ta devine mata, uscata si imbatranita, este timpul sa iei masuri pentru a o reimprospata. "Pielea sanatoasa se regenereaza o data la fiecare 14-30 zile", spuneErin Gilbert, profesor doctor la Gramercy Park Dermatology, in New York. Daca incurajezi aceasta regenerare, pielea va fi capabila sa se refaca mult mai repede in urma unei zgarieturi sau iritatii, sa retina produsele hidratante mult mai usor si sa produca mai mult colagen.

Citeste in continuare pasii pe care Daily Glow te sfatuieste ca trebuie sa-i urmezi pentru a deveni prietenul pielii tale.

Incepe procesul in cabina de dus

Incepe prin a limita durata dusului la 10 minute si prin a renunta la apa fiebinte in favoarea apei calde(prea multa caldura favorizeaza deshidratarea pielii). Un alt indiciu important: renunta la sapun.

Gelurile de dus sunt mult mai bune, deoarece sunt mai putin abrazive si nu irita. Cauta un gel de dus care sa contina substante hidratante, precum uleiuri naturale si ceramide.

Exfoliaza pielea in mod regulat

O data sau de doua ori pe saptamana foloseste o manusa speciala in timpul dusului, cu care sa-ti masezi usor pielea facand miscari circulare. Astfel iti vei indeparta stratul de celule moarte si cu aspect inestetic. Vei vedea cum pielea ta va arata apoi stralucitoare si va fi mult mai catifelata la atingere.

In plus, indepartand acest strat, lotiunile pe care le aplici vor fi mult mai usor absorbite. Totusi, ai grija sa nu abuzezi de aceasta metoda, pentru ca exfoliatul in exces poate conduce la iritatii si poate face pielea chiar mai uscata decat inainte.

Hidrateaza-te

O buna hidratare, atat la interior cat si la exterior, le sigura celulelor tot ce au nevoie pentru a ramane intr-o stare de sanatate maxima. Ai grija sa bei suficienta apa, mai ales atunci cand faci efort fizic. Parerile sunt impartite, dar majoritatea este de acord ca 2 litri de apa pe zi ar fi cantitatea ideala de lichide de care are nevoie organismul pentru o buna functionare.

Daca locuiesti intr-un climat uscat sau la inalta altitudine, foloseste un umidificator pentru a mentine aerul exact asa cum ii trebuie pielii tale.

Dormi suficient

Daca nu ai grija de orele tale de somn, nu numai sanatatea mintala va avea de suferit, ci si pielea. Pentru a te convinge ca acest lucru este cat se poate de adevarat, priveste-te in oglinda dupa o noapte nedormita si vei observa cu siguranta pungile de sub ochi si paloarea pielii.

Incearca sa dormi sapte sau opt ore pe noapte fara intrerupere, caci in timpul somnului pielea are parte de cea mai buna regenerare.

Ia-ti portia de Omega 3

Fie ca iei pastile cu Omega 3, fie ca manaci peste(in special somon) cat mai des posibil, pielea iti va multumi pentru asta. Acizii grasi Omega 3 ajuta la repararea celulelor si previn distrugerea lor. Medicul Doris Grey, de la Universitatea din New York, ne sfatuieste sa-i urmam modelul si sa ne luam portia din aceasta substanta magica in fiecare zi.

Foloseste creme hidratante

Daca ai pielea uscata, este mai mult decat probabil ca deja stii cat de necesara este hidratarea de dupa dus. Asa ca dupa ce iesi din baie nu te usca de tot si aplica o cantitate generoasa de crema in palma, caci mainile vor fi instrumentele de aplicare, dupa care vei raspandi crema pe intregul corp. Asigura-te ca faci miscari circulare, pentru ca pielea ta sa asimileze cat mai mult produs hidratant.

Fa ceva ce-ti place

Atunci cand esti implinit sufleteste, se vede si la suprafata. Gandeste-te la stralucirea de pe chipul unei mirese sau la ultima data cand ai primit o veste buna si ai ramas cu zambetul pe buze toata ziua. Asa ca fa ceva care te relaxeaza si si te face fericita, precum o plimbare prin parc cu animalul tau de companie sau o iesire in oras cu iubitul. Astfel iti vei intineri si corpul si mintea.

Andrada Avram

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#ingrijire piele, #piele sanatoasa, #piele catifelata, #regenerare piele , #frumusete