Respecti termenele de valabilitate ale cosmeticelor? - Sondaj Ziare.com

Marti, 19 Martie 2013, ora 09:04
3073 citiri
Respecti termenele de valabilitate ale cosmeticelor? - Sondaj Ziare.com
Foto: www.keepingitkleen.com

Romancele sunt foarte atente la aspectul lor si nu prea ies din casa nemachiate. Ca orice produs, insa, si fardurile expira. Daca nu tii cont de termenul lor de valabilitate, poti avea mari probleme de sanatate.

Bineinteles ca aceste termene difera de la un produs la altul, asa ca trebuie sa ii acorzi fiecaruia atentia cuvenita.

De exemplu, rimelul ar trebui aruncat dupa aproximativ trei luni. Dupa acest timp incepe sa fie un loc propice pentru dezvoltarea bacterilor. De asemenea, daca incepe sa aiba un miros neobisnuit, mai bine renunti la el.

Foto: ohsaycanyousay.wordpress.com

Creionul dermatograf trebuie aruncat dupa doi ani de la prima aplicare. Acesta este un produs foarte periculos daca nu esti atenta sa fie mereu ascutit. Risti sa te zgarii, iar rana sa fie foarte mica si sa nu o bagi in seama decat atunci cand se infecteaza. Daca folosesti dermatograf lichid, trebuie aruncat dupa 3-6 luni.

Baza de machiaj pe baza de apa poate fi buna pana la un an, in timp ce baza de machiaj pe baza de ulei pana la un an si jumatate.

Daca folosesti un buretel pentru a aplica fondul de ten, schimba-l cat mai des. Sfatul specialistilor ar fi sa il folosesti o singura data, insa este o varianta foarte costisitoare. O solutie la indemana ar fi ca atunci cand cumperi buretelul sa il tai in doua si sa folosesti fiecare parte. O alta regula de la sine inteleasa este ca acest burete sa nu fie folosit de mai multe persoane.

Foto: beautyeditor.ca

Fardurile de ochi pot fi bune pana la trei ani. Mare atentie! Daca scapi cutiuta cu farduri pe jos, nu iti risca sanatatea adunand resturile. Arunca tot.

In ceea ce priveste rujul, ar fi bine sa iti indrepti atentia catre cel la tub. Acesta dureaza pana la doi ani, in timp ce cel lichid trebuie aruncat dupa 2-3 luni. De asemenea, daca ai o pensula de aplicat luciul de buze, schimb-o des.

In cazul in care ai uitat data expirarii, poti intra pe diferite site-uri unde poti verifica termenul de valabilitate in cazul fiecarui produs. Trebuie sa introduci firma produsului si codul de pe ambalaj si afli exact luna si anul in care trebuie sa il arunci.

Cum sa prelungesti viata cosmeticelor

Pentru a minimaliza riscul unor infectii nu imprumuta fardurile, mai ales cele pentru ochi si buze. Bacteriile care cauzeaza infectii oculare pot fi transmise cu usurinta.

Atunci cand nu le folosesti, tine-le in ambalaj. Nu lasa fardurile sau rujul deschise. In acest timp se pot depune bacterii pe ele, arata Ezinearticles.

Tine produsele departe de lumina soarelui. Cosmeticele au conservanti, iar cand sunt expuse la soare este posibil sa isi schimbe consistenta si calitatile.

Ziare.com te invita la vot: Respecti termenele de valabilitate ale cosmeticelor?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#termen valabilitate cosmetice, #termen valabilitate machiaje, #termen valabiliate machiaj, #data expirare machiaje , #frumusete