Retete cosmetice din natura pentru sezonul cald

Sambata, 21 Mai 2011, ora 12:14
2277 citiri
Retete cosmetice din natura pentru sezonul cald

Este incitant sa incerci cele mai noi produse de ingrijire, dar poate fi si mai interesant sa iti creezi singura aceste bucurii. Si nu te speria, nu trebuie sa fii un expert pentru a fi capabila sa faci asta.

Uneori ai nevoie doar de un ingredient simplu, precum zmeura, pentru a trata tenul dupa expunerea la soare, ceea ce poate parea incredibil daca stai sa citesti cate substante se afla pe spatele produselor pe care le cumperi din magazine.

Si cum in sezonul cald, odata cu bronzul, vin si probleme precum parul afectat de orele petrecute in apa de la piscina sau nasul un pic prea inrosit de razele soarelui, Total Beauty cere ajutorul specialistei Janice Cox si al Melindei Joy Miller, proprietara unui celebru salon de infrumusetare ce foloseste numai metode naturale.

Astfel vei afla ca salvia nu este buna doar in mancare, ci poti crea o masca de par regeneratoare, sau ca pepenele la care ai poftit cand l-ai cumparat din piata, se poate transforma intr-o crema de fata inedita.

Fructele si legumele oferite de natura pot fi amestecate cu ingrediente din camara ta si te pot transforma intr-o adevarata regina a frumusetii. Odata ce vei deprinde arta combinarii acestor produse, vei vedea ca imaginatia te va ajuta sa creezi propriile retete, astfel incat vei sti exact ce sa faci cu fiecare aliment care iti prisoseste.

Lotiune pentru arsuri provocate de soare

Te-ai lasat dusa de val si ai uitat cat de important este sa iti protejezi pielea. Acum nu iti ramane decat sa suporti consecintele, asa ca iata cateva ingrediente care vor face minuni. Amesteca ulei de menta cu alune macinate si bicarbonat de sodiu si deja te vei simti mai bine.

Ingrediente:

2 lingurite apa

1 lingurita nuci macinate

1 sfert de cana de bicarbonat

1-2 picaturi de ulei de menta

Mod de folosire: amesteca ingredientele pana ce obtii o pasta destul de consistenta, pe care o aplici pe zona arsa. Dupa ce substanta este absorbita de piele, clateste cu apa, caci va lasa o usoara pelicula.

Masca pentru par deteriorat

Nimic nu poate fi mai placut intr-o zi torida decat sa faci o baie revigoranta in piscina. Cu toate acestea, parul tau are multe de suferit din cauza clorului si a altor substante, ceea ce il va face sa ie lipsit de viata si de stralucire.

Ingrediente:

2 lingurite bicarbonat de sodiu

1 sfert de cana de zeama de lamaie proaspat stoarsa

1 lingurita de sampon

Mod de folosire: amesteca ingredientele pana sunt omogenizate perfect. Umezeste parul si aplica solutia de la radacina pana la varfuri. Acopera parul cu o punga de plastic sau o masca de dus si asteapta 30 minute. Apoi clateste abundent, samponand normal.

Tonifiant pe baza de penene rosu

Pepenele rosu este plin de vitaminele A,B si C, toate acestea mentinand pielea stralucitoare, protejata si sanatoasa.Pune niste suc de pepene intr-o sticla transparenta si doar culoarea iti va oferi o senzatie izbitoare de prospetime.

Ingrediente:

2 lingurite de suc de pepene rosu

1 lingurita de vodka

2 lingurite de esenta de "alun vrajit" (un dezinfectant foarte des intalnit in produsele folosite de barbati dupa barbierit)

2 lingurite de apa distilata

Mod de folosire: este cat se poate mai simplu, amesteci totul si aplici pe fata cu un tampon din bumbac.

Ceaiul de infrumusetare

Ceaiul acesta pur si simplu actioneaza din interior pentru ca tu sa stralucesti la suprafata.

Ingrediente:

5 frunze de moringa( le poti gasi la orice magazin naturist)

1 cana de flori de trifoi rosu

putin ghimbir

1 lingurita de macese

Mod de administrare:adauga acest amestec peste caiul tau verde preferat si metine-l acolo pentru 5-10 minute. Bea pe durata intregii zile.

Luciu de buze instant

Iti poti crea propriul balsam de buze foarte usor, acesta aratand incredibil de ispititor.

Ingrediente:

1 lingurita rasa de unt de cacao

1 lingurita ulei de nuca de cocos

1 lingurita ulei de nuci de macadamia

1 lingurita ulei de susan

1 optime lingurita de vitamina E

Mod de folosire: amesteca toata componentele si apoi incalzeste-le intr-un vas cu apa calda, pana se topesc si se omogenizeaza toate uleiurile. Dupa aceea, pune compozitia intr-un recipient pentru balsam de buze si foloseste-l de cate ori simti ca ai nevoie. Se poate aplica si simplu, si peste un ruj uscat.

Demachiant pentru ten sensibil

Cine stia ca uleiul de ricin poate fi un demachiant destul de eficient? Urmatoarea combinatie poate face sa dispara machiajul si de pe cele mai colorate pleoape.

Ingrediente:

1 lingurita de ulei de canola

1 lingurita de ulei de ricin

1 lingurita de ulei de masline

Mode de folosire: trebuie doar sa amesteci aceste uleiuri, sa inmoi un tampon de bumbac si sa stergi usor portiunea de piele pe care o doresti demachiata.

Masca de par hidratanta

Amesteca ierburi direct din gradina ta si creaza o masca ce iti va lasa parul matasos, stralucitor si va diminua caderea acestuia.

Ingrediente:

1 jumatate cana ulei de masline

1 jumatate cana de apa calda

Rozmarin

Salbie

Mod de folosire: zdrobeste ingredientele si scufunda-le in apa fiarta timp de 10 minute , creand astfel o infuzie. Amesteca apoi cu uleiul si aplica pe tot parul, suvita cu suvita. Acopera apoi cu un prosop pentru 20-30 minute dupa care clateste din abundenta.

Spray anti-oxidant

Acest spray nu numai ca este sanatos, dar pastrat in frigider poate fi pulverizat in momentele extrem de calduroase ale zilelor de vara, pentru o senzatie de racoare.

Ingrediente:

4 lingurite ceai verde

30 grame de frunze pe menta

1 cana de levantica

2 cani de apa distilata

2 lingurite gel de aloevera

Mod de folosire: amesteca toate ingredientele si fierbe-le pentru 15 minute. Strecoara apoi amestecul si pune-l la racit , depozitandu-l apoi intr-un recipient special. Aplica pe piele de cate ori simti nevoia.

Du-te in piata si gaseste ce-ti trebuie

Poti folosi aproape orice produs pe care il gasesti in piata, fara sa te chinui cu combinatii greu de creat. Un singur produs luat ca atare poate face minuni. Iata cateva exemple:

- masca de porumb pentru pielea uscata: rade un stiulete de porumb mai necopt si zdrobeste-l astfel incat sa se aleaga pasta albicioasa. Aplic-o pe fata pentru 15-20 minute , dupa care clateste cu apa.

- pepene pentru prevenirea imbatranairii. Ce poate fi mai simplu decat sa zdrobesti niste pepene rosu si sa aplici lichidul obtinut pe fata timp de 15-20 minute, dupa care sa clatesti.

- masca de tomate pentr ten gras: aplica suc de tomate pentru 10 minute pe fata si pe gat, in cazul in care aveti ten uleios sau cu tendinte acneice.

-masca de zmeura pentru ten ars: amesteca putin suc proaspat de zmeura cu o lingura de miere, si aplica 10 minute, dupa care clateste cu apa calda.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ingrijire piele, #piele sanatoasa, #piele frumoasa, #piele ingrijita, #piele stralucitoare , #frumusete