Revista Elle, acuzata ca face propaganda lui Putin

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 09:28
3611 citiri
Revista Elle, acuzata ca face propaganda lui Putin
Foto: Twitter/Типичный Киев

Revista Elle se afla in centrul unui scandal in Ucraina pe motiv ca pe coperta numarului din mai se afla o actrita imbracata intr-o rochie portocaliu cu negru, culorile patriotismului rusesc si semn al ralierii la separatistii in estul tarii.

Controversa a izbucnit cand afise publicitare ale numarului viitor, din luna mai si care ar urma sa apara luni, au fost amplasate pe strazi, prezentand o coperta consacrata actritei americane Michelle Williams. Ea poarta o rochie oranj si negru, culorile ordinului rusesc Sf. Gheorghe, utilizat de rebelii prorusi, relateaza AFP.

Redactia revistei s-a aparat impotriva acuzatiei ca i-ar sprijini pe separatisti, explicand chiar ca a preluat pagina intai a editiei britanice din luna aprilie.

"Eroina copertei revistei noastre din mai este actrita Michelle Williams, care poarta o rochie din colectia primavara-vara a marcii franceze Louis Vuitton. Fotografiile, realizate de echipa internationala a ELLE, provin din editia britanica", a comunicat redactia pe propria pagina Facebook.

Criza din Ucraina poate duce la o catastrofa: Milioane de copii, in pericol de moarte

"Cititorii care au comentat vehement coperta pe retelele de socializare deduc de aici idei care nu exista", a adaugat redactia acestei reviste in limba rusa, cu un tiraj de 72.000 de exemplare in Ucraina.

Contactata de AFP, redactia a precizat ca va folosi un sistem de "coperta dubla", alta imagine suprapunandu-se peste precedenta pentru vanzarea la chioscuri.

Prezentata pe Facebook, noua coperta o arata tot pe Michelle Williams, dar intr-o tinuta alb cu negru.

Foto: Elle.ua

"Facem aceasta pentru a evita actiuni de vandalizare la punctele de distribuire a revistei", a adaugat ELLE Ucraina, precizand ca "o astfel de reactie nu se explica decat prin politizarea excesiva a societatii".

Mai multe afise care aratau controversata pagina intai a revistei au fost retrase deja joi de pe strazile Kievului, a constatat un jurnalist de la AFP.

Conflictul intre fortele regulate ucrainene si separatistii prorusi in estul tarii s-a soldat cu peste 6.000 de morti in decurs de un an si a divizat profund societatea ucraineana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elle coperta prorusa Ucraina, #Elle coperta Ucraina, #Elle scandal Ucraina , #frumusete