Ridurile si estetica fetei - Ce spune medicul

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 18:11
8140 citiri
Ridurile si estetica fetei - Ce spune medicul

In zilele noastre, aspectul fizic are un rol important, in orice situatie dorindu-ti sa fii cat mai frumoasa. Poate vrei sa atragi persoanele de sex opus, ai un serviciu care presupune o figura deosebita sau pur si simplu pentru respectul fata de propria persoana, dar mai ales pentru increderea in sine.

Se intampla insa ca pe masura ce inaintezi in varsta, pielea fetei, care este cea mai expusa privirilor si, in egala masura, intemperiilor si factorilor nocivi, sa isi piarda din elasticitate si stralucire, sa devina terna, sa se rideze si sa iti aminteasca de fiecare data cand privesti in oglinda ca a mai trecut un an din viata.

O femeie matura capata o eleganta deosebita, poate fi chiar mai frumoasa decat multe fete nu demult trecute de adolescenta, trasaturile fetei ei vor denota experienta, sarm si mister. Se intampla insa ca unele semne ale imbatranirii sa apara mai repede decat si-ar dori unele dintre doamne si sa reprezinte o problema pentru confortul lor pshihic.

Aici intervine chirurgia estetica, o ramura destul de intriganta a medicinei, considerata de multi neimportanta si doar un moft. Insa atunci cand un lucru iti creaza comfort psihic si implinire in ceea ce priveste relatia cu propriul corp, acesta nu este de neglijat si devine foarte important. Primele semne de imbatranire si cele mai des intalnite sunt reprezentate de riduri.

De ce apar ridurile si cum putem sa le tratam?

Probabil ca de multe ori v-ati pus intrebari legate de procesul de imbatranire si prin urmare si de aparitia ridurilor, ca o consecinta a acestui proces biologic.

Medicul specialist in microchirurgie reparatorie Alina Gomoi explica faptul ca, "exceptand unele semne specific ereditare, cum ar fi un sant intersprancenos acentuat care se poate depista la cativa membri ai familiei sau o piele mai uscata, care evidentiaza riduri accentuate de oboseala, in rest aparitia ridurilor este legata de modificari ale structurilor de sustinere la nivel celular.

Din nefericire elixirul pentru oprirea acestui proces inca nu a fost gasit. Totusi, ca pentru orice alta afectiune din organism, exista doua cai de tratament: una o reprezinta masurile de prevenire, iar cealalta tratamentul curativ, prin diferite procedee chirurgicale.

In ceea ce priveste masurile de prevenire, medicina alternativa promoveaza si recomanda o alimentatie naturista impotriva aparitiei semnelor precoce ale procesului de imbatranire.

Toxina Botulinica si corectarea ridurilor faciale

Doamna doctor povesteste ca "Toxina Botulinica de tip A (TB), cunoscuta sub denumirea comerciala Botox sau Dysport, are un istoric interesant, ca de altfel multe alte lucruri, descoperite initial din intamplare, care au ajuns sa fie intrebuintate pentru cu totul altceva.

A fost descoperita la intoxicatia data de Clostridium Botulinum in 1822, apoi fiind utilizata in neurofiziologie de un medic canadian in 1950.

In 1977, pentru prima data TB este folosita in scop terapeutic pentru corectarea strabismului, de medicul american Alen B. Scott. Pana atunci TB era cunoscuta ca fiind cea mai nociva dintre otravuri.

Evolutiv, TB a ajuns sa fie intrebuintata in domeniul chirurgiei estetice, de avangardistii curajosi canadieni si americani, si apoi folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale hiperactive."

De ce Toxina Botulinica ?

"Probabil ca dvs. cunoasteti faptul - cel putin din auzite - ca dorinta de a face diparute sau ameliorate ridurile faciale i-a determinat nu numai pe medici, ci si pe firmele producatoare de substante farmaceutice si chimice, sa-i ajute pe cercetatori in incercarea lor de a inventa un tratament eficient, mult dorit de femei, in ceea ce priveste problema ridurilor. In acest sens exista o multime de procedee, pe care le voi enumera in ceea ce urmeaza:

- lifting facial clasic;

- lifting facial cu minima incizie;

- lifting facial cu fire resorbabile Aptos;

- peeling chimic facial;

- corectarea ridurilor prin stimularea colagenozei locale

Este important de stiut ca fiecare dintre aceste tehnici de ajustare si corectare a ridurilor are avantajele si dezavantajele sale. De asmenea, trebuie tinut cont si de individualitatea pacientelor, atunci cand se analizeaza gradul si gravitatea modificarilor tegumentare, precum si tehnicile care li se potrivesc mai bine.

Avand in vedere toate aceste elemente, medicul urmareste sa aleaga procedura cea mai potrivita din punctul de vedere al timpului operator, al agresivitatii si, nu in ultimul rand, al costurilor operatiei.

De pilda, se stie ca efectuarea unui lifting facial clasic, fiind o inteventie de anvergura, implica participarea unei echipe numeroase, o participare de cel putin patru persoane (chirurgul operator, chirurgul secund, o instrumentara de sala, medicul anestezist). In ciuda rezultatelor iesite din comun, costurile si riscul acestora sunt pe masura.

De aceea o incercare de corectare a ridurilor faciale cu injectare de TB va fi mult mai accesibila si economica, atat pentru pacienta cat si pentru chirugul estetician, explica Dr. Alina Gomoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#riduri fata, #riduri Botox, #riduri cauze aparitie, #riduri colagen, #riduri piele femei, #riduri femei barbati , #frumusete