Scapa de cearcane usor si modern

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 07:28
9297 citiri
Scapa de cearcane usor si modern
Foto: Doctor Dana Bratu

Cearcanele reprezinta o problema estetica pentru multe dintre femei, indiferent de varsta.

Putem depista multe cauze ale aparitiei cearcanelor; fie ca vorbim despre stresul cotidian si lipsa de somn, de anumite dereglari hormonale, dar mai ales de pierderea volumului din zona ochilor odata cu inaintarea in varsta. Exista si posibilitatea ca cearcanele sa fie constitutionale, determinate genetic (pacienta poate identifica usor prezenta cearcanelor de la varsta frageda si admite ca aceeasi modificare se regaseste si la unul dintre parinti).

Cearcanele se caracterizeaza prin doua aspecte importante:

- volumul tesuturilor de sub ochi scade sau se formeaza adevarate pungi de grasime care raman constante pe parcursul zilei; nefiind influentate de perioadele de somn si odihna.

- cresterea transparentei pielii precum si subtierea pielii se pot insoti de modificari ale culorii zonei periorbitale: albastru-violaceu sau maroniu.

Din pacate, produsele cosmetice nu sunt eficiente in corectia cearcanelor. Vedem multe reclame legate de "creme minune" pe care le putem achizitiona, iar cererea pentru astfel de produse este in crestere avand in vedere ca fiecare dintre noi ne confruntam, la un moment dat in viata, cu aparitia cearcanelor. Nicio crema nu va reusi sa restabileasca volumul pierdut sau sa depigmenteze complet culoarea bruna a zonei ochilor.

In scopul uniformizarii nuantei cearcanelor cu cea a tenului se pot utiliza tratamente laser, mezoterapie cu produse depigmentante, terapie cu plasma bogata in trombocite sau peeling chimic, tratamente care se vor efectua in sedinte regulate si vor fi insotite de o ingrijire a tenului riguroasa. Culoarea poate fi camuflata cu anticearcan sau fond de ten cu putere mare de acoperire. Recomand fixarea cu pudra a fondului de ten in zona cearcanelor, pentru o remanenta pe tot parcursul zilei si rezistenta la transfer.

Daca pigmentarea poate fi camuflata prin acoperire cu fond de ten, nu putem spune acelasi lucru despre lipsa de volum, care se observa usor prin machiaj.

Unicul tratament eficient si cu rezultat imediat pentru corectia cearcanelor este umplerea cu acid hialuronic. Procedura se realizeaza rapid, fara durere sau risc de vanatai intrucat folosim canula atraumatica si anestezie locala cu crema in prealabil. Tratamentul cearcanelor cu acid hialuronic dureaza in jur de 10 minute si rezultatele se pot mentine pana la 1 an. In plus, substantele continute in seringa de filler ajuta si la depigmentarea nuantei pielii din zona tratata efect care se osberva dupa 3 saptamani de la injectare.

Prin urmare, avem la indemana tratamente moderne si eficiente ale cearcanelor pe care le puteti efectua in cabinetul specialistului dermatolog. O evaluare completa a tenului va fi efectuata initial, cu discutarea istoricului medical si indicatiilor pentru aceasta procedura estetica care elimina definitiv complexele si frustarile asociate prezentei cearcanelor.

Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog

www.danabratu.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Tratamentul modern al cearcanelor, #tratament modern cearcane, #tratament cearcane , #frumusete