Sfaturi pentru frumusete, practice si ieftine

Luni, 23 August 2010, ora 12:13
5182 citiri
Sfaturi pentru frumusete, practice si ieftine
Foto: ehow

Cand vine vorba de ingrijirea frumusetii, femeile sunt dispuse sa cheltuiasca bani grei pentru a arata bine. Potrivit unui studiu din 2008, americancele dau aproximativ sapte miliarde de dolari pe an pe produse cosmetice si servicii de ingrijire.

Din fericire, pretul pentru frumusete poate fi mai mic, daca inlocuiesti tratamentele de la salonul de frumusete cu solutii facute acasa de tine.

Nu uita ca ingrijirea este foarte importanta, pentru ca indiferent de cat de sic este tinuta ta, parul sau unghiile te pot ruina.

Articolele de uz casnic reprezinta o optiune excelenta pentru ingrijirea pielii, dupa cum spune Lauren Luke, make up artist, care a devenit celebru datorita filmuletelor cu sfaturi de ingrijire postate pe Youtube.

"Poti folosi miere, cu zahar si cristale de sare pentru o masca pentru fata. De asemenea, poti face o masca din iaurt, foarte buna pentru piele. Pentru ochi poti folosi felii de castravete proaspat", spune make up artistul, arata eHow.

Multi oameni dau bani grei pe cremele anti-imbatranire, insa Luke spune ca acest lucru nu este necesar. "Cat timp cat te hidratezi in fiecare zi si te demachiezi inainte de a merge la culcare, nu este nevoie sa dai bani pe creme scumpe", a mai spus aceasta.

Evita expunerea la soare, pentru o piele tanara si sanatoasa. Foloseste creme hidratante cu protectie solara. Un ultim sfat important: bea multa apa.

O vizita la manichiura si pedichiura poate face o gaura mare in portofel, in functie de cate lucruri se folosesc si de accesorii. "Arata frumos cand ai terminat, dar trebuie intretinute", spune Michele Pierno, expert in ingrijirea unghiilor. Pentru a evita tratamentele scumpe de la saloane, ia in calcul rumatoarele sfaturi.

"Unghiile reflecta starea ta de sanatate generala, asa ca asimileaza vitamine, bea multa apa si hidrateaza-le intotdeauna dupa ce te speli pe maini", spune Pierno.

Uleiul de masline incalzit este solutia pentru a inmuia cuticulele. Achizitioneaza o ustensila speciala pentru a impinge cuticulele si inca una pentru a indeparta excesul de piele. Pentru a proteja manichiura aplica un lac protector, atat pentru culoare, cat si pentru a proteja unghia, mai ales atunci cand stai mai mult timp cu mainile in apa.

Orice femeie a avut cel putin o zi in care parul nu a stat cum trebuia, insa produsele scumpe nu reprezinta o solutie neaprat buna. Otetul poate aduce parul inapoi la viata, spune expertul Jenny Realo.

"Otetul de mere este o solutie ieftina, care adauga stralucire parului", a spus aceasta. Dupa ce te speli pe cap, parul se clateste cu un amestec dintr-o cana de apa si un sfert de cana de otet de mere. Clateste bine si apoi lasa-l sa se usuce. Mirosul ar trebui sa dispara in aproximativ 30 de minute, da asigurari expertul.

Alimente care te fac mai frumoasa

Parul trebui sa fie periat inainte de a intra la dus, nu dupa. In timp ce te samponezi, maseaza usor scalpul.

Nicio femeie nu este incantata cand trebuie sa se epileze. Chiar daca epilarea cu ceara sau cu aparatul sunt cele mai bune, epilatul cu lama de ras pare cea mai ieftina si rapida.

"Multe femei cred ca este nevoie de o lama de ras speciala si de o crema de ras speciala. Adevarul este ca ai nevoie de o lama si o crema buna, asa ca o poti folosi si pe a iubitului", spune Agatha Kranidiotis. Partea mai putin placuta a epilarii cu lama de ras este ca parul creste repede, deoarece nu este indepartat de la radacina.

Femeile care doresc sa se epileze acasa cu ceara trebuie sa stie ca nu trebuie aplicata in zone in care exista foarte mult par. In plus, ceara trebuie aplicata in directia de crestere a parului si scoasa in directia opusa.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sfaturi frumusete femei, #sfaturi ingrijire frumusete , #frumusete