Trucuri pentru a avea o piele perfecta in jurul ochilor

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 17:58
34380 citiri
Trucuri pentru a avea o piele perfecta in jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cat se poate de delicata, astfel incat iti ridica o multime de probleme, mai ales odata cu trecerea anilor sau cu acumularea oboselii.

Poti sa sa te uiti in oglinda si sa te superi sau poti face ceva pentru a rezolva inconvenientul. Iata cateva sfaturi demne de urmat, conform Real Simple:

Riduri fine

De vina pentru ridurile fine din zona ochilor sunt muschii, acestia miscandu-se odata cu fiecare zambet, incruntare sau privire mai intensa. Cantitatea de colagen din piele scade odata cu trecerea anilor si ridurile incep sa se instaleze, epidermei fiindu-i din ce in ce mai greu sa revina la forma initiala. Daca pielea este uscata, ridurile sunt si mai proeminente.

Tratament: foloseste si dimineata si seara creme speciale hidratante, in special dintre cele despre care s-a demonstrat ca protejeaza stratul de colagen, dupa cum recomanda Heidi Waldorf, dermatolog in New York.

In plus, in timpul zilei, opteaza pentru o crema care sa aiba peptide, acestea stimuland productia de colagen. Ai grija sa aiba si un factor de protectie solara. Crema de noapte este bine sa contina retinol, un ingredient considerat de multi ca fiind dusmanul imbatranirii.

Strategii de machiaj: atunci cand apar ridurile, anticearcanul nu prea mai poate fi folosit, caci nu va face altceva decat sa le scoata si mai mult in evidenta. Incearca sa atragi atentia asupra altei zone a fetei, aplicand puncte mici de crema cu luminozitate in coltul intern al ochilor si pe pometi. In ceea ce priveste fardul de pleoape si creionul de ochi, alege variantele mate.

Ochi umflati

Vinovata de acest lucru este apa, mai precis retinerea ei. Atunci cand consumi mancare sarata si bei mult alcool, corpul nu mai poate drena lichidele corespunzator, astfel incat apare impresia de ochi umflati, obositi.

Tratament: aplica o compresa rece timp de 10 minute, caci racoarea reduce inflamatia. Poti incerca si cu o lingura rece, un castravete feliat sau pungi umede si racite de ceai. Dupa aceea, aplica o crema pentru fermitate, care sa contina cafeina. Acest ingredient este vasoconstrictor, astfel incat ajuta la eliminarea excesului de fluide din celule.

Machiaj: defineste-ti sprancenele cu un creion si apoi foloseste si o perie speciala cu care sa aranjezi firele de par. Foloseste un tampon de bumbac pentru a face linia creionului sa para mai naturala. Adauga un strat sau doua de mascara pe genele de sus si un singur strat subtire pe cele de jos. Nu aplica anticearcan pe zona umflata, caci nu vei face decat sa tragi mai mult atentia asupra acesteia.

Cearcane

De vina pentru cearcane sunt venele subtiri si de suprafata de sub ochi, unele persoane fiind predispuse genetic la o evidentiere mai clara a acestora. Pielea devine translucida pe masura ce colagenul dispare, odata cu varsta, iar venele se vad si mai rau. In plus, si lipsa somnului poate duce la o dilatare mai mare a acestor vase mici de sange.

Tratament: foloseste o crema care sa ingroase putin pielea si sa faca vinisoarele mai putin vizibile. Alege una care sa reflecte lumina si sa aduca putina stralucire, dar care sa contina si acid kojic si vitamina K.

Machiaj: opteaza pentru un anticearcan cu tonalitati galbene, care neutralizeaza movul cercurilor din jurul ochilor. Aplica produsul folosind o perie speciala, incepand din coltul intern al ochiului, unde pielea se intuneca cel mai usor, pana inspre cel exterior. Foloseste apoi degetul pentru a intinde mai bine produsul.

Evita fardul de pleope albastru si pe cel mov, caci acestea iti vor da un aer si mai obosit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#sfaturi riduri, #tratament cearcane, #ochi umflati sfaturi, #riduri fine creme, #produse ingrijire ochi, #trucuri machiaj cearcane , #frumusete